Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lambethka" data-source="post: 1246737" data-attributes="member: 28224"><p>czekolada i smietana pasuje z wisniami (np. z kompotu)- mozesz dodac do jednej jak i drugiej masy. Truskawka zniknie w czekoladzie i bedzie malo wyczuwalna chyba, ze dodasz ja tylko do masy smietanowej. Z kiwi i ananasow lepiej zrezygnuj - zawieraja mocne kwasy.</p><p>Jesli chcesz wykorzystac zamrozone truskawki to polecam Ci je rozmrozic. Wode, ktora z nich ''wyjdzie'' zlej do garnka i podgrzej. Reszte truskawek zmiksuj i zagotuj razem z sokiem. Poslodz do smaku i zagesc maka ziemniaczana - wyjdzie taki budynio-kisiel. Po nasaczeniu biszkoptu pomsaruj go cienko masa truskawkowa i na to naloz mase smietanowa. Mozesz tez wykorzystac przepis Monsai - pod zdjeciem tortu jest przepis na mase truskawkowa: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33529&st=0&start=0" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...t=0&start=0</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lambethka, post: 1246737, member: 28224"] czekolada i smietana pasuje z wisniami (np. z kompotu)- mozesz dodac do jednej jak i drugiej masy. Truskawka zniknie w czekoladzie i bedzie malo wyczuwalna chyba, ze dodasz ja tylko do masy smietanowej. Z kiwi i ananasow lepiej zrezygnuj - zawieraja mocne kwasy. Jesli chcesz wykorzystac zamrozone truskawki to polecam Ci je rozmrozic. Wode, ktora z nich ''wyjdzie'' zlej do garnka i podgrzej. Reszte truskawek zmiksuj i zagotuj razem z sokiem. Poslodz do smaku i zagesc maka ziemniaczana - wyjdzie taki budynio-kisiel. Po nasaczeniu biszkoptu pomsaruj go cienko masa truskawkowa i na to naloz mase smietanowa. Mozesz tez wykorzystac przepis Monsai - pod zdjeciem tortu jest przepis na mase truskawkowa: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33529&st=0&start=0"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...t=0&start=0[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom