Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="vikisvp" data-source="post: 1256923" data-attributes="member: 36677"><p>Witam wszystkie maniaczki tortów. Od jakiegoś czasu podgladam to i inne forum i sama robie torty, a od niedawna własnie w stylu angielskim. Dzisiaj dostałam moje pierwsze zamówienie od znajomej (do tej pory robiłam tylko dla rodziny). I mam problem. Zamówienie mam na malusieńki torcik średnicy 16 cm i wysokości 6cm, gdyż znajoma chce to wysłać córce do Miami i ma troszeczkę większą puszkę, w którą chce to zapakować. Poradźcie jaką dekorację mogę zrobić żeby przetrwał tort w paczce, która będzie szła podobno ok.10 dni. Tort myślałam upiec z ciasta czekoladowego takiego jak na muffinki, bez nasączania i oblać czekoladą. Jak myślicie czy takie ciasto się nie zepsuje i czy do czekolady przyczepi się masa marcepanowa, którą ma być pokryty tort zgodnie z życzeniem zamawiającej. I jeszcze jedno pytanie czy masę marcepanową można barwić tak jak masę cukrową? A dodam jeszcze że jubilatka jest modelką i bardzo lubi konie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="vikisvp, post: 1256923, member: 36677"] Witam wszystkie maniaczki tortów. Od jakiegoś czasu podgladam to i inne forum i sama robie torty, a od niedawna własnie w stylu angielskim. Dzisiaj dostałam moje pierwsze zamówienie od znajomej (do tej pory robiłam tylko dla rodziny). I mam problem. Zamówienie mam na malusieńki torcik średnicy 16 cm i wysokości 6cm, gdyż znajoma chce to wysłać córce do Miami i ma troszeczkę większą puszkę, w którą chce to zapakować. Poradźcie jaką dekorację mogę zrobić żeby przetrwał tort w paczce, która będzie szła podobno ok.10 dni. Tort myślałam upiec z ciasta czekoladowego takiego jak na muffinki, bez nasączania i oblać czekoladą. Jak myślicie czy takie ciasto się nie zepsuje i czy do czekolady przyczepi się masa marcepanowa, którą ma być pokryty tort zgodnie z życzeniem zamawiającej. I jeszcze jedno pytanie czy masę marcepanową można barwić tak jak masę cukrową? A dodam jeszcze że jubilatka jest modelką i bardzo lubi konie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom