Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vanilka" data-source="post: 1261330" data-attributes="member: 22824"><p><strong>bumelka</strong> ja nie robię podkładów na śmietanie więc nic nie podpowiem, musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać aż ktoś kto tak robi Ci odpowie. A tak w ogóle to, jak dobrze pamiętam, Joanna ostatnio pisała o tym jak Ona kładzie masę cukrową na śmietanę więc cofnij się kilka stron (a nawet może tylko jedną czy dwie) i przeczytaj.</p><p></p><p>edit.</p><p>Przewertowałam i znalazłam, str. 136</p><p>Joanna pisze:</p><p>CYTATChoć bez zdjęcia, ale postaram się wytłumaczyć icon_mrgreen.gif</p><p>zawsze przekładam tort dzień wcześniej, żeby smaki &quot;przegryzły się&quot; Jeżeli juszę wykończyć tort-położyć masę cukrową dzien przed podaniem to wówczas przekładam bitą śmietaną a na wierzch najczęśćiej wykorzystuję masę <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6...t=0&start=0" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6...t=0&start=0</a> i na tę schłodzoną masę kładę masę cukrową.</p><p>jeżeli mogę sobie pozwolić na wykańczanie tortu w dniu podania to wówćzas, dzień wcześniej przekładam tort bitą śmietaną, wykańczam bitą śmietaną, robię ażurki w dobrze schładzam, w dniu podania kładę już tylko masę cukrową. Przez kilka godzin nic się z nią nie dzieje.</p><p>Chyba nie skomplikowałam jeszcze bardziej icon_mrgreen.gif</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vanilka, post: 1261330, member: 22824"] [B]bumelka[/B] ja nie robię podkładów na śmietanie więc nic nie podpowiem, musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać aż ktoś kto tak robi Ci odpowie. A tak w ogóle to, jak dobrze pamiętam, Joanna ostatnio pisała o tym jak Ona kładzie masę cukrową na śmietanę więc cofnij się kilka stron (a nawet może tylko jedną czy dwie) i przeczytaj. edit. Przewertowałam i znalazłam, str. 136 Joanna pisze: CYTATChoć bez zdjęcia, ale postaram się wytłumaczyć icon_mrgreen.gif zawsze przekładam tort dzień wcześniej, żeby smaki "przegryzły się" Jeżeli juszę wykończyć tort-położyć masę cukrową dzien przed podaniem to wówczas przekładam bitą śmietaną a na wierzch najczęśćiej wykorzystuję masę [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6...t=0&start=0"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=6...t=0&start=0[/URL] i na tę schłodzoną masę kładę masę cukrową. jeżeli mogę sobie pozwolić na wykańczanie tortu w dniu podania to wówćzas, dzień wcześniej przekładam tort bitą śmietaną, wykańczam bitą śmietaną, robię ażurki w dobrze schładzam, w dniu podania kładę już tylko masę cukrową. Przez kilka godzin nic się z nią nie dzieje. Chyba nie skomplikowałam jeszcze bardziej icon_mrgreen.gif [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom