Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1287844" data-attributes="member: 1716"><p>Podzielność na porcje takiej wielkości tortów przydałoby się zrobić żeby mieć pewność że wyjdzie 60 porcji co najmniej.</p><p>Wyciąć z papieru 3 kółka o wielkości poszczególnych pięter i narysować cięcia licząc porcje - albo zrobić to w jakimś programie graficznym.</p><p></p><p>Albo łatwiej zrobić prostokątny tort o wymiarach około 30x40 cm gdzie bok 30 cm dzielimy na 3 - będą porcje o szerokości 10 cm pasy te o długości 40 cm każdy dadzą każdy po 20 porcji grubości 2 cm. </p><p>Czyli - porcja 10x2 cm x na wysokość ile wyjdzie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1287844, member: 1716"] Podzielność na porcje takiej wielkości tortów przydałoby się zrobić żeby mieć pewność że wyjdzie 60 porcji co najmniej. Wyciąć z papieru 3 kółka o wielkości poszczególnych pięter i narysować cięcia licząc porcje - albo zrobić to w jakimś programie graficznym. Albo łatwiej zrobić prostokątny tort o wymiarach około 30x40 cm gdzie bok 30 cm dzielimy na 3 - będą porcje o szerokości 10 cm pasy te o długości 40 cm każdy dadzą każdy po 20 porcji grubości 2 cm. Czyli - porcja 10x2 cm x na wysokość ile wyjdzie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom