Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Siarita" data-source="post: 1291631" data-attributes="member: 38239"><p>No i znowu ja z mnóstwem pytań:</p><p></p><p>1. Czy CMC mogę dodawać do masy z Plantą? Do tej pory robiłam bez CMC i bez Planty, ale już klnę na tę kruszącą się masę. Tyle, że Planta podobno poroduje, że masa nie wysycha, a CMC odwrotnie. NIe wiem więc czy można to łączyć i co z tego wyjdzie. </p><p></p><p>2. Moja odwieczna agadka dot. Royal icing – jakie są proporcje by wykonać z niego dekoracje? Wyczytałam gdzieś (może nawet tu, nie pamiętam), że jest to pianka z białek z pudrem i jakoś nie mogę sobie wyobrazić dekoracji z tego wykonanych. Jak to wygląda, jak się je robi? Przecież musi się to poddawać obróbce termicznej.</p><p>Proszę o rozjaśnienie umysłu&#8230;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Siarita, post: 1291631, member: 38239"] No i znowu ja z mnóstwem pytań: 1. Czy CMC mogę dodawać do masy z Plantą? Do tej pory robiłam bez CMC i bez Planty, ale już klnę na tę kruszącą się masę. Tyle, że Planta podobno poroduje, że masa nie wysycha, a CMC odwrotnie. NIe wiem więc czy można to łączyć i co z tego wyjdzie. 2. Moja odwieczna agadka dot. Royal icing – jakie są proporcje by wykonać z niego dekoracje? Wyczytałam gdzieś (może nawet tu, nie pamiętam), że jest to pianka z białek z pudrem i jakoś nie mogę sobie wyobrazić dekoracji z tego wykonanych. Jak to wygląda, jak się je robi? Przecież musi się to poddawać obróbce termicznej. Proszę o rozjaśnienie umysłu… [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom