Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataM" data-source="post: 1305701" data-attributes="member: 29343"><p>A ja mam taki przepis na szybki biszkopt:</p><p>3 jajka</p><p>1/3 szklanki mąki pszennej</p><p>1/3 szklanki mąki ziemniaczanej</p><p>1/2 szklanki cukru</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia.</p><p>Białka ubijamy na sztywna pianę. Do ubitych dodajemy cukier i dalej ubijamy aż masa będzie gęsta. Żółtka roztrzepujemy widelce, mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do ubitych białek razem z roztrzepanymi żółtkami i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 170 stopniach 15 minut. </p><p>Można dać tylko mąkę pszenną, z ziemniaczaną biszkopt jest bardziej puszysty. Pieczony w 21cm tortownicy kroję na 3 blaty, w 27cm na 2</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataM, post: 1305701, member: 29343"] A ja mam taki przepis na szybki biszkopt: 3 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubijamy na sztywna pianę. Do ubitych dodajemy cukier i dalej ubijamy aż masa będzie gęsta. Żółtka roztrzepujemy widelce, mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do ubitych białek razem z roztrzepanymi żółtkami i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 170 stopniach 15 minut. Można dać tylko mąkę pszenną, z ziemniaczaną biszkopt jest bardziej puszysty. Pieczony w 21cm tortownicy kroję na 3 blaty, w 27cm na 2 [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom