Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Samson1500" data-source="post: 1316888" data-attributes="member: 38562"><p>Witam , jestem nowym uzytkownikiem tego forum i za ewentualne nietakty przepraszam. Mam mały problem więc może doświadczone koleżanki coś mi podpowiedzą. Otóż torty kleję od kilku ładnych lat, natomiast zabawą z masą cukrową zająłem się od niedawna. Masę zakupiłem w Sweetdecor i była bardzo super , plastyczna, jedwabista i ogólnie ok. Oczywiście musiałem też sam spróbować ją wykonać i tak też się stało. Składniki jakich użyłem do mojej masy to:żelatyna, glukoza , woda i cukier puder. Niestety mój wyrób nie był tak &quot;jedwabisty&quot; jak tej masy kupionej. Owszem moja masa była plastyczna i dało sie z niej wykonac ozdoby , ale po wyschnięciu były bardzo twarde i nie do zjedzenia w przeciwieństwie do masy kupionej, którą po wyschnięciu dało się zjeść. Składniki z opakowania zakupionej masy to:</p><p>mąka</p><p>cukier</p><p>woda</p><p>tłuszcz roślinny</p><p>gliceryna</p><p>syrop glukozowy</p><p>Myślę że tej &quot;jedwabistości&quot; masie nadaje tłuszcz roślinny i mąka (tyko jaka?). no i tutaj moja prośba do pań o podpowiedzi , jakie proporcje? tych składników i czy któraś z was robiła taką masę , bo ja mam chęć ja wykonać a niekoniecznie kupić. Bardzo proszę o podpowiedzi .</p><p>Dzięki........</p><p>nie wiem czy mi sie udało-robię to pierwszy raz-ale próbuję wkleić fotkę tortu, który zrobiłem na wesele córki</p><p></p><p>[ATTACH=full]75034[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Samson1500, post: 1316888, member: 38562"] Witam , jestem nowym uzytkownikiem tego forum i za ewentualne nietakty przepraszam. Mam mały problem więc może doświadczone koleżanki coś mi podpowiedzą. Otóż torty kleję od kilku ładnych lat, natomiast zabawą z masą cukrową zająłem się od niedawna. Masę zakupiłem w Sweetdecor i była bardzo super , plastyczna, jedwabista i ogólnie ok. Oczywiście musiałem też sam spróbować ją wykonać i tak też się stało. Składniki jakich użyłem do mojej masy to:żelatyna, glukoza , woda i cukier puder. Niestety mój wyrób nie był tak "jedwabisty" jak tej masy kupionej. Owszem moja masa była plastyczna i dało sie z niej wykonac ozdoby , ale po wyschnięciu były bardzo twarde i nie do zjedzenia w przeciwieństwie do masy kupionej, którą po wyschnięciu dało się zjeść. Składniki z opakowania zakupionej masy to: mąka cukier woda tłuszcz roślinny gliceryna syrop glukozowy Myślę że tej "jedwabistości" masie nadaje tłuszcz roślinny i mąka (tyko jaka?). no i tutaj moja prośba do pań o podpowiedzi , jakie proporcje? tych składników i czy któraś z was robiła taką masę , bo ja mam chęć ja wykonać a niekoniecznie kupić. Bardzo proszę o podpowiedzi . Dzięki........ nie wiem czy mi sie udało-robię to pierwszy raz-ale próbuję wkleić fotkę tortu, który zrobiłem na wesele córki [ATTACH=full]75034[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom