Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elmagra" data-source="post: 1344304" data-attributes="member: 175"><p>Dzięki za odpowiedż. Co do cukru, to zawsze dodaje po trochę i NIGDY nie weszło mi jeszcze 800g, więc na pewno nie daję za dużo. Czyli twoja masa zagnieciona jest na gotowo, czyli w 1 dniu jakby &quot;zbyt&quot; miękka do obróbki? i dopiero po dobie jest idealna? czy miałas na mysli masężelatynowo-glukozową bez cukru? a tej żelatyny nigdy nie ważyłaś? bo łyżeczka łyżeczce nierówna, ja mam takie strasznie płaskie w komplecie. </p><p></p><p>Strasznie chcę się nauczć dobrej masy, bo lubię robić różne ozdoby, a dobija mnie to, że najwięcej czasu zajmuje mi walka z &quot;niechętną&quot; masą, a moja 8-imsięczna córeczka daje mi wolne dopiero po 20 - czyli muszę siedzieć po nocach. Wyobrażam sie jak fajnie byłoby robić te różyczki i inne kwiatki szybciej. Ale się rozmarzyłam...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elmagra, post: 1344304, member: 175"] Dzięki za odpowiedż. Co do cukru, to zawsze dodaje po trochę i NIGDY nie weszło mi jeszcze 800g, więc na pewno nie daję za dużo. Czyli twoja masa zagnieciona jest na gotowo, czyli w 1 dniu jakby "zbyt" miękka do obróbki? i dopiero po dobie jest idealna? czy miałas na mysli masężelatynowo-glukozową bez cukru? a tej żelatyny nigdy nie ważyłaś? bo łyżeczka łyżeczce nierówna, ja mam takie strasznie płaskie w komplecie. Strasznie chcę się nauczć dobrej masy, bo lubię robić różne ozdoby, a dobija mnie to, że najwięcej czasu zajmuje mi walka z "niechętną" masą, a moja 8-imsięczna córeczka daje mi wolne dopiero po 20 - czyli muszę siedzieć po nocach. Wyobrażam sie jak fajnie byłoby robić te różyczki i inne kwiatki szybciej. Ale się rozmarzyłam... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom