Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elmagra" data-source="post: 1355782" data-attributes="member: 175"><p><strong>Jo_anno</strong>, piękne te twoje torty. Ja to się szczerze dziwię, że ty to na domowej roboty masie robisz. A smarujesz na koniec wszystko wódką, żeby nie było matowe?</p><p>Ja wczoraj obłożyłam dwa torty, ale znowu masa wyszła, mimo że całkiem miękka, to rozwałkowana już taka jakby obsychająca i ciężko mi było wygładzić na dole tortu. Robiłam masę przed 10 raną, a pracowałam na niej dopiero po 20.30, czyli prawie pół doby odpoczywała. Nie dodałam całego cukru pudru z przepisu, powiedziałabym, że nawet mniej niż 700g. Ale zastanawiam się czy może mimo wszystko nadal za dużo. Czy ty przestajesz dodawać cukier i dajesz masie odpocząć jak jeszcze po mocnym naciśnięciu jest lekko klejąca? Czyżbym miała jakiś inny puder, skoro nigdy nie dodałam tyle go co podaje przepis? Aha, i robiłam rumianki moimi nowymi wykrawaczkami. Fajna zabawa, ale czasochłonna. Później wkleję zdjęcia.</p><p></p><p>Aha, i zrobiłam wreszcie bitą śmietanę z galaretką. Wynik mnie zdziwił, bo jakoś tak dziwnie oczekiwałam, że mi śmietana popłynie, a to zastygło jak takie ptasie mleczko robione z serka homo i galaretki, tylko jakby bardziej delikatne. Ciekawa jestem jak będzie smakowało w torcie, z brzoskwiniami dałam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elmagra, post: 1355782, member: 175"] [B]Jo_anno[/B], piękne te twoje torty. Ja to się szczerze dziwię, że ty to na domowej roboty masie robisz. A smarujesz na koniec wszystko wódką, żeby nie było matowe? Ja wczoraj obłożyłam dwa torty, ale znowu masa wyszła, mimo że całkiem miękka, to rozwałkowana już taka jakby obsychająca i ciężko mi było wygładzić na dole tortu. Robiłam masę przed 10 raną, a pracowałam na niej dopiero po 20.30, czyli prawie pół doby odpoczywała. Nie dodałam całego cukru pudru z przepisu, powiedziałabym, że nawet mniej niż 700g. Ale zastanawiam się czy może mimo wszystko nadal za dużo. Czy ty przestajesz dodawać cukier i dajesz masie odpocząć jak jeszcze po mocnym naciśnięciu jest lekko klejąca? Czyżbym miała jakiś inny puder, skoro nigdy nie dodałam tyle go co podaje przepis? Aha, i robiłam rumianki moimi nowymi wykrawaczkami. Fajna zabawa, ale czasochłonna. Później wkleję zdjęcia. Aha, i zrobiłam wreszcie bitą śmietanę z galaretką. Wynik mnie zdziwił, bo jakoś tak dziwnie oczekiwałam, że mi śmietana popłynie, a to zastygło jak takie ptasie mleczko robione z serka homo i galaretki, tylko jakby bardziej delikatne. Ciekawa jestem jak będzie smakowało w torcie, z brzoskwiniami dałam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom