Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elmagra" data-source="post: 1372673" data-attributes="member: 175"><p>dziewczyny, ratujcie. chyba za szybko zrobilam mase, bo w czwartek wieczorem. myslalam, ze wczoraj dam rade ozdobic tort, ale nie wyrobilam sie. wczoraj jedynie zabarwilam, mialam problem uzyskac intensywny czerwony i chyba za dlugo ugniatałam. w końcu dałam spokój, a dziś rano masa się cała pokruszyła. na szczęście ta niebarwiona biała dała się ładnie rozwałkować i już jest ładnie na torcie. Problem w tym, że koleżanka ma przyjechać po tort za 4 godziny a ja teraz dopiero robię nową masę na ozdoby (taką dużą różę chcę zrobić jak taki pan Ron Ben Israel - widziałam na youtube). No i nie wiem, czy -</p><p>a. masę zrobić standardowo białą, dać jej odpocząć, barwić i robić róźę wieczorem, a koleżance się przyznać do porażki i jutro jej ten tort na imprezę dowieźć osobiście?</p><p>b. wrzucić barwnik np do płynnej glukozy z żelatyną, dodać cukier puder i robić na szybko bez odpoczywania masy? Masa da radę jak to tylko do róży?</p><p>c. rzucić się z okna i olać sprawę? (mieszkam na 8 piętrze, więc bylby huk...)</p><p></p><p>ratujcie, please.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elmagra, post: 1372673, member: 175"] dziewczyny, ratujcie. chyba za szybko zrobilam mase, bo w czwartek wieczorem. myslalam, ze wczoraj dam rade ozdobic tort, ale nie wyrobilam sie. wczoraj jedynie zabarwilam, mialam problem uzyskac intensywny czerwony i chyba za dlugo ugniatałam. w końcu dałam spokój, a dziś rano masa się cała pokruszyła. na szczęście ta niebarwiona biała dała się ładnie rozwałkować i już jest ładnie na torcie. Problem w tym, że koleżanka ma przyjechać po tort za 4 godziny a ja teraz dopiero robię nową masę na ozdoby (taką dużą różę chcę zrobić jak taki pan Ron Ben Israel - widziałam na youtube). No i nie wiem, czy - a. masę zrobić standardowo białą, dać jej odpocząć, barwić i robić róźę wieczorem, a koleżance się przyznać do porażki i jutro jej ten tort na imprezę dowieźć osobiście? b. wrzucić barwnik np do płynnej glukozy z żelatyną, dodać cukier puder i robić na szybko bez odpoczywania masy? Masa da radę jak to tylko do róży? c. rzucić się z okna i olać sprawę? (mieszkam na 8 piętrze, więc bylby huk...) ratujcie, please. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Bottom