Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elmagra" data-source="post: 1374583" data-attributes="member: 175"><p><strong>ola_wroclaw</strong>, tort super, taki wesoły, masz dryg do dekorowania, a kwiatuszki wyglądają jakby tam miały być od początku. Widzę, że przepisy na biszkopty bardzo są do siebie podobne, ciekawe czym się różnią jeśli jeden ma mniej mąki, a drugi więcej - jakie to ma znaczenie dla udanego wypieku? No i nie napisałaś na jakiej wielkości tortownicę te proporcje z 6 jaj, wyrasta ci taki jak forma wysoki? Aha, a mi ostatnio biszkopty pieką się trochę popękane na około, taki jakby grzybek/czapeczka im się robi - od czego to? </p><p></p><p>Mam pytanie do kobiet, które robiły tort kosz z kwiatami - jak umieszczać na nim te kwiaty? (nie mam drutów) na kremie maślanym z góry? Czy może na górze dać płaski kawałek masy cukrowej i na to mocować kwiaty? Jak sprawić, żeby to miało taki wygląd 3-D? Muszę zrobić tort na niedzielę, ale najśmieszniejsze jest to, że nie wiem na ile osób, minimalnie będzie to 5 osób dorosłych a maksymalnie jakieś 10. Myślałam, żeby zrobić w 21cm wyciąć na kształt owalu, będzie trochę mniejszy (ciocia nie chce, żeby jej dużo zostało). Zrobiłam już wczoraj pączki róż i dziś chcę dorobić białe kalie i trochę stokrotek, ćwiczę też robienie gożdzików bez foremek, ale jakoś mi nie wychodzi. Boję się tylko, że mi te kwiaty nie będą dobrze na torcie siedziały.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elmagra, post: 1374583, member: 175"] [B]ola_wroclaw[/B], tort super, taki wesoły, masz dryg do dekorowania, a kwiatuszki wyglądają jakby tam miały być od początku. Widzę, że przepisy na biszkopty bardzo są do siebie podobne, ciekawe czym się różnią jeśli jeden ma mniej mąki, a drugi więcej - jakie to ma znaczenie dla udanego wypieku? No i nie napisałaś na jakiej wielkości tortownicę te proporcje z 6 jaj, wyrasta ci taki jak forma wysoki? Aha, a mi ostatnio biszkopty pieką się trochę popękane na około, taki jakby grzybek/czapeczka im się robi - od czego to? Mam pytanie do kobiet, które robiły tort kosz z kwiatami - jak umieszczać na nim te kwiaty? (nie mam drutów) na kremie maślanym z góry? Czy może na górze dać płaski kawałek masy cukrowej i na to mocować kwiaty? Jak sprawić, żeby to miało taki wygląd 3-D? Muszę zrobić tort na niedzielę, ale najśmieszniejsze jest to, że nie wiem na ile osób, minimalnie będzie to 5 osób dorosłych a maksymalnie jakieś 10. Myślałam, żeby zrobić w 21cm wyciąć na kształt owalu, będzie trochę mniejszy (ciocia nie chce, żeby jej dużo zostało). Zrobiłam już wczoraj pączki róż i dziś chcę dorobić białe kalie i trochę stokrotek, ćwiczę też robienie gożdzików bez foremek, ale jakoś mi nie wychodzi. Boję się tylko, że mi te kwiaty nie będą dobrze na torcie siedziały. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Bottom