Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elmagra" data-source="post: 1386783" data-attributes="member: 175"><p>Dziewczyny, mam pytanie. Chcę zrobić masę rafaello na bazie bitej śmietany i mascarpone. Domyślam się, że dodane wiórki kokosowe &quot;zabiorą&quot; wilgość z masy i ona stanie się później bardziej zbita/twarda. (coś podobnego chyba mi się kiedyś zdarzyło...) O ile rzadszą zrobić tą masę lub ile dodać wiórków, żeby nie przesadzić, ale też żeby był smak kokosowy? No i czy np dodanie mleka kokosowego w jakiś sposób doda smaku? Może namoczyć w nim wiórki wcześniej? (Nie mam likieru kokosowego i nie kupię, bo nie pijamy takich alkoholi) Albo aromat kokosowy, choć nie jestem przekonana... Kto pomoże? Pozdrawiam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elmagra, post: 1386783, member: 175"] Dziewczyny, mam pytanie. Chcę zrobić masę rafaello na bazie bitej śmietany i mascarpone. Domyślam się, że dodane wiórki kokosowe "zabiorą" wilgość z masy i ona stanie się później bardziej zbita/twarda. (coś podobnego chyba mi się kiedyś zdarzyło...) O ile rzadszą zrobić tą masę lub ile dodać wiórków, żeby nie przesadzić, ale też żeby był smak kokosowy? No i czy np dodanie mleka kokosowego w jakiś sposób doda smaku? Może namoczyć w nim wiórki wcześniej? (Nie mam likieru kokosowego i nie kupię, bo nie pijamy takich alkoholi) Albo aromat kokosowy, choć nie jestem przekonana... Kto pomoże? Pozdrawiam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom