Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="krasnoludka" data-source="post: 1388260" data-attributes="member: 13304"><p>Nie chcę zakładać nowego tematu a potrzebuję pomocy. </p><p>Muszę zrobić dziecku tort. Ma wyglądać jak ten <a href="http://www.mojewypieki.com/przepis/teczowy-tort-rainbow-cake" target="_blank">http://www.mojewypieki.com/przepis/teczowy-tort-rainbow-cake</a> a smakować jak ten <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513</a> w dodatku musi być kwadratowy na jakieś 14 dzieci i 10 dorosłych. </p><p>Mam takie problemy:</p><p>1. Nie wiem jaki zrobić krem, bo oryginał wydaje mi się słodki, tłusty i mdły (dzieciom może nie smakować, a ten truskawkowy zjadają do ostatniego okrucha).</p><p>2. Nigdy nie piekłam blatów do tortu oddzielnie więc nie wiem ile czasu się piecze takie oddzielne.</p><p>3. Chcę zrobić jakiś normalny biszkopt albo ciasto biszkoptopodobne (cos jak babka piaskowa) ale nie wiem z ilu jajek na takie <a href="http://www.janniezbedny.pl/produkty/foremki-do-pieczenia/foremka-do-duzych-ciast-i-zapiekanek" target="_blank">http://www.janniezbedny.pl/produkty/foremk...st-i-zapiekanek</a> blaszki (one sa ciut mniejsze od takich typowych sernikowych około 25x36) </p><p>Pomóżcie kobitki bo w sobotę impreza.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="krasnoludka, post: 1388260, member: 13304"] Nie chcę zakładać nowego tematu a potrzebuję pomocy. Muszę zrobić dziecku tort. Ma wyglądać jak ten [URL="http://www.mojewypieki.com/przepis/teczowy-tort-rainbow-cake"]http://www.mojewypieki.com/przepis/teczowy-tort-rainbow-cake[/URL] a smakować jak ten [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513[/URL] w dodatku musi być kwadratowy na jakieś 14 dzieci i 10 dorosłych. Mam takie problemy: 1. Nie wiem jaki zrobić krem, bo oryginał wydaje mi się słodki, tłusty i mdły (dzieciom może nie smakować, a ten truskawkowy zjadają do ostatniego okrucha). 2. Nigdy nie piekłam blatów do tortu oddzielnie więc nie wiem ile czasu się piecze takie oddzielne. 3. Chcę zrobić jakiś normalny biszkopt albo ciasto biszkoptopodobne (cos jak babka piaskowa) ale nie wiem z ilu jajek na takie [URL="http://www.janniezbedny.pl/produkty/foremki-do-pieczenia/foremka-do-duzych-ciast-i-zapiekanek"]http://www.janniezbedny.pl/produkty/foremk...st-i-zapiekanek[/URL] blaszki (one sa ciut mniejsze od takich typowych sernikowych około 25x36) Pomóżcie kobitki bo w sobotę impreza. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom