Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vanilka" data-source="post: 1395199" data-attributes="member: 22824"><p>Masę trzymam we wiaderku ze szczelną pokrywką, nie w lodówce, ale w spiżarni gdzie jest troszkę chłodniej, ale jak przychodzą na przykład upały też tam trzymam i nic się z masą nie dzieje. </p><p>Wyrobić masę wcale nie jest trudno, a już o jakimkolwiek bólu rąk można zapomnieć. Ja jak swoją masę przekładam, do wiaderka to mi się delikatnie &quot;rozłazi&quot; w rękach i właśnie po tych paru godzinach nabiera twardości i plastyczności. Ja jak robię to od razu z 5-krotnej ilości więc na pewno z pojedynczą można sobie poradzić. Mi wchodzą dwa woreczki pudru (800g) na jedną porcję, ale kilogram też by wszedł, wszystko zależy od tego jak mocno się schłodzi żelatynę przed dodawaniem pudru. Nie polecam mocnego schładzania, bo z masy zrobi się glut, żelatyna powinna być ciepła.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vanilka, post: 1395199, member: 22824"] Masę trzymam we wiaderku ze szczelną pokrywką, nie w lodówce, ale w spiżarni gdzie jest troszkę chłodniej, ale jak przychodzą na przykład upały też tam trzymam i nic się z masą nie dzieje. Wyrobić masę wcale nie jest trudno, a już o jakimkolwiek bólu rąk można zapomnieć. Ja jak swoją masę przekładam, do wiaderka to mi się delikatnie "rozłazi" w rękach i właśnie po tych paru godzinach nabiera twardości i plastyczności. Ja jak robię to od razu z 5-krotnej ilości więc na pewno z pojedynczą można sobie poradzić. Mi wchodzą dwa woreczki pudru (800g) na jedną porcję, ale kilogram też by wszedł, wszystko zależy od tego jak mocno się schłodzi żelatynę przed dodawaniem pudru. Nie polecam mocnego schładzania, bo z masy zrobi się glut, żelatyna powinna być ciepła. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom