Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elmagra" data-source="post: 1396908" data-attributes="member: 175"><p>Dziewczyny, mam pytanie do tych, które robią masy na bazie bitej śmietany i serków. Z reguły robie na mascarpone, bo najłatwiej i otrzymuję idealną konsystencję, ale to dość drogi interes jak się robi za darmo (czyt. dla siebie/rodziny). Kupiłam w Lidlu taki 500g serek śmietankowy naturalny, kremowy, bez grudek i stąd moje pytanie - jak to połączyć z bitą śmietaną, aby otrzymać stabilną konsystencję, tzn czy trzeba dodać żelatyny? I jeśli dodaję zwykle 250g mascarpone na 400-500 śmietany 30% to może jeśli dodam teraz też tylko 250g tego serka to bez żelatyny da radę? Albo czy można takie masy słodkie do tortów robić z dodatkiem ricotty?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elmagra, post: 1396908, member: 175"] Dziewczyny, mam pytanie do tych, które robią masy na bazie bitej śmietany i serków. Z reguły robie na mascarpone, bo najłatwiej i otrzymuję idealną konsystencję, ale to dość drogi interes jak się robi za darmo (czyt. dla siebie/rodziny). Kupiłam w Lidlu taki 500g serek śmietankowy naturalny, kremowy, bez grudek i stąd moje pytanie - jak to połączyć z bitą śmietaną, aby otrzymać stabilną konsystencję, tzn czy trzeba dodać żelatyny? I jeśli dodaję zwykle 250g mascarpone na 400-500 śmietany 30% to może jeśli dodam teraz też tylko 250g tego serka to bez żelatyny da radę? Albo czy można takie masy słodkie do tortów robić z dodatkiem ricotty? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom