Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elmagra" data-source="post: 1401039" data-attributes="member: 175"><p>Mnie tez nigdy mascarpone nie sprawiło problemów, ja go używam &quot;zamiast&quot; żelatyny do usztywnienia śmietany. Ubijam śmietanę (trzeba uważać, żeby nie przebić, może to jest problem, bo potem z mascarpone też jest jeszzcze trochę ubijania) i potem wkładam końcówki do miski z mascarpone trochę je &quot;rozluźniam&quot; i dodaję śmietanę i szybko tzn krótko miksuję, żeby dobrze wymieszać. Jak mam dodatki, to staram się je wcześniej, przed mieszaniem śmeitany i mascarpone dodawać. Jak ostatnio dodałam lemon curdu do mascarpone to mi w momencie &quot;zastygło&quot;, zrobiło się gęste jak np lody. Potem ze śmietaną było ok. Nigdy pod masą cukrową mi nic nie popłynęło. Oczywiście przekładam tort kremem śmietanowym najczęściej dzień wcześniej (w obręczy z tortownicy) lub ewentualnie dobrych 8h wcześniej.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elmagra, post: 1401039, member: 175"] Mnie tez nigdy mascarpone nie sprawiło problemów, ja go używam "zamiast" żelatyny do usztywnienia śmietany. Ubijam śmietanę (trzeba uważać, żeby nie przebić, może to jest problem, bo potem z mascarpone też jest jeszzcze trochę ubijania) i potem wkładam końcówki do miski z mascarpone trochę je "rozluźniam" i dodaję śmietanę i szybko tzn krótko miksuję, żeby dobrze wymieszać. Jak mam dodatki, to staram się je wcześniej, przed mieszaniem śmeitany i mascarpone dodawać. Jak ostatnio dodałam lemon curdu do mascarpone to mi w momencie "zastygło", zrobiło się gęste jak np lody. Potem ze śmietaną było ok. Nigdy pod masą cukrową mi nic nie popłynęło. Oczywiście przekładam tort kremem śmietanowym najczęściej dzień wcześniej (w obręczy z tortownicy) lub ewentualnie dobrych 8h wcześniej. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom