Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 1402201" data-attributes="member: 16552"><p>Malutka, moje księgi ważą ok. 3-3,5 kg ale są dość wysokie. Trzeba też brac pod uwagę rozłożenie kartek żeby można było dekoracje i ewentualne napisy zmieścić. I trzeba też wziąć pod uwagę czy tylko góra będzie przykryta masą czy też całość obłożona.</p><p>Np. ostatnia ważyła 3,6 kg, 3 blaty biszkoptowe nasączane z formy o wym. 32x 21cm</p><p>Mnie osobiści się nie podoba ale cóż nie mnie to oceniać:</p><p>[ATTACH=full]80622[/ATTACH]</p><p></p><p>Elmagro, według mnie masa marcepanowa- kupowana- wcale nie jest słodsza od pettinace. Ale jak dla mnie to nie zawsze do każdego przełożenia pasuje smak migdałów. Nie smakował mi mój eksperymentalny tort miętowy obłożony marcepanem. Nie pasuje mi to połączenia. Dlatego wolę samoróbkę bo mogę dodać taki aromat jaki mi akurat pasuje do tortu. Najczęściej to cytrynowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 1402201, member: 16552"] Malutka, moje księgi ważą ok. 3-3,5 kg ale są dość wysokie. Trzeba też brac pod uwagę rozłożenie kartek żeby można było dekoracje i ewentualne napisy zmieścić. I trzeba też wziąć pod uwagę czy tylko góra będzie przykryta masą czy też całość obłożona. Np. ostatnia ważyła 3,6 kg, 3 blaty biszkoptowe nasączane z formy o wym. 32x 21cm Mnie osobiści się nie podoba ale cóż nie mnie to oceniać: [ATTACH=full]80622[/ATTACH] Elmagro, według mnie masa marcepanowa- kupowana- wcale nie jest słodsza od pettinace. Ale jak dla mnie to nie zawsze do każdego przełożenia pasuje smak migdałów. Nie smakował mi mój eksperymentalny tort miętowy obłożony marcepanem. Nie pasuje mi to połączenia. Dlatego wolę samoróbkę bo mogę dodać taki aromat jaki mi akurat pasuje do tortu. Najczęściej to cytrynowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom