Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vanilka" data-source="post: 1411292" data-attributes="member: 22824"><p>Dziewczyny wszystko co mi przyszło do głowy na temat kropek już napisałam i naprawdę więcej nie jestem w stanie Wam pomóc. Ja w większości używam żelowych barwników, ale nawet jak muszę wspomóc się proszkowymi to kropek nie mam. Spróbujcie jeszcze z tym rozpuszczaniem kwasku w gorącej wodzie o czym pisałam wcześniej. Kwasek nie tylko zakwasza smakowo masę, ale też powoduje, że jest ona dłużej plastyczna. Jeżeli masa się rwie czy pęka to znaczy, że nie była dostatecznie dobrze wyrobiona. Ja zagniatam ją tak długo aż robi się bardzo gładka, bez żadnych, jakby to napisać, bruzd? Ręce smaruję plantą a przy wałkowaniu podsypuję mąką ziemniaczaną. Na fałdki na torcie pomaga delikatne przesmarowanie tortu przegotowaną zimną wodą. Ja to robię tak, że moczę ręce w wodzie, dokładnie wytrzepuję nadmiar i delikatnie głaskam cały tort a najbardziej jego dół. Woda pomaga masie lepiej się przykleić dzięki czemu tort jest łatwiej wygłaskać no i oczywiście trzeba też dojść do wprawy w obkładaniu tortu. </p><p></p><p>A tu mój weekend:</p><p></p><p>Herb FC Barcelony, wielki, leży na podkładzie fi 40</p><p>[ATTACH=full]81158[/ATTACH]</p><p></p><p>Kimono karate</p><p>[ATTACH=full]81159[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vanilka, post: 1411292, member: 22824"] Dziewczyny wszystko co mi przyszło do głowy na temat kropek już napisałam i naprawdę więcej nie jestem w stanie Wam pomóc. Ja w większości używam żelowych barwników, ale nawet jak muszę wspomóc się proszkowymi to kropek nie mam. Spróbujcie jeszcze z tym rozpuszczaniem kwasku w gorącej wodzie o czym pisałam wcześniej. Kwasek nie tylko zakwasza smakowo masę, ale też powoduje, że jest ona dłużej plastyczna. Jeżeli masa się rwie czy pęka to znaczy, że nie była dostatecznie dobrze wyrobiona. Ja zagniatam ją tak długo aż robi się bardzo gładka, bez żadnych, jakby to napisać, bruzd? Ręce smaruję plantą a przy wałkowaniu podsypuję mąką ziemniaczaną. Na fałdki na torcie pomaga delikatne przesmarowanie tortu przegotowaną zimną wodą. Ja to robię tak, że moczę ręce w wodzie, dokładnie wytrzepuję nadmiar i delikatnie głaskam cały tort a najbardziej jego dół. Woda pomaga masie lepiej się przykleić dzięki czemu tort jest łatwiej wygłaskać no i oczywiście trzeba też dojść do wprawy w obkładaniu tortu. A tu mój weekend: Herb FC Barcelony, wielki, leży na podkładzie fi 40 [ATTACH=full]81158[/ATTACH] Kimono karate [ATTACH=full]81159[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom