Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bumelka" data-source="post: 1413250" data-attributes="member: 34063"><p>Dziękuję dziewczyny za te słowa uznania.</p><p><strong>ola-wroclaw</strong> ja jakoś nie miałam problemu z lepieniem figurek.Tak jak mówi Jo_anna1 zawsze podpieram elementy które &quot;wiszą&quot;.Jeśli chodzi o lukier rozgrzany to myślę ,że mógłby być,ale musisz wiedzieć,że ma on jednak jakąś swoją grubość.Nigdy nie będzie to tak delikatne łączenie jak na klej.</p><p><strong>goma</strong> spirytusem smarowałam cała górę bo bałam się czy aby na pewno nie będzie jakiś plam gdybym posmarowała tylko miejscowo.Posypałam maczek tam gdzie chciałam ,spryt wyparował a plam nie było.Jeszcze jedno jeśli mogę zasugerować.Chodzi o dzidziusia.Najlepiej go wyjąć z formy po pobycie w lodówce aż się utwardzi,ale ja chciałam aby dokładnie leżał w muszli,która jest wklęsła,dlatego wyjmowałam go z formy miękkiego... dopiero trzeci był w miarę ok.Dupcia była trochę skaleczona ale położyłam na niej rozgwiazdę.</p><p>Jeśli coś jeszcze Cię intryguje to pytaj.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bumelka, post: 1413250, member: 34063"] Dziękuję dziewczyny za te słowa uznania. [B]ola-wroclaw[/B] ja jakoś nie miałam problemu z lepieniem figurek.Tak jak mówi Jo_anna1 zawsze podpieram elementy które "wiszą".Jeśli chodzi o lukier rozgrzany to myślę ,że mógłby być,ale musisz wiedzieć,że ma on jednak jakąś swoją grubość.Nigdy nie będzie to tak delikatne łączenie jak na klej. [B]goma[/B] spirytusem smarowałam cała górę bo bałam się czy aby na pewno nie będzie jakiś plam gdybym posmarowała tylko miejscowo.Posypałam maczek tam gdzie chciałam ,spryt wyparował a plam nie było.Jeszcze jedno jeśli mogę zasugerować.Chodzi o dzidziusia.Najlepiej go wyjąć z formy po pobycie w lodówce aż się utwardzi,ale ja chciałam aby dokładnie leżał w muszli,która jest wklęsła,dlatego wyjmowałam go z formy miękkiego... dopiero trzeci był w miarę ok.Dupcia była trochę skaleczona ale położyłam na niej rozgwiazdę. Jeśli coś jeszcze Cię intryguje to pytaj. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom