Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jo_anna1" data-source="post: 1421167" data-attributes="member: 16552"><p>Rusałko, ja cukier puder początkowo przesiewałam.</p><p>Spróbuj moze jeszcze zrobić tak: zagotuj w garnku wodę, zdejmij ja z ognia i już nie podgrzewaj. Do garnka wstaw naczynie z namoczoną żelatyną i mieszając rozpuśc ją. Nie bój się tutaj nie przegrzejesz i nie zagotujesz masy. Czasami masa nie wychodzi bo jest za krótko żelatyna z glukozą podgrzana. Jak już dodasz do rozpuszczonej żelatyny glukozę i plantę to jeszcze tak dłuższą chwilę trzeba potrzymać w tej kapieli wodnej. Dopiero po zdjęciu z podgrzewania stopniowo dodawaj cukier puder i już nic nie podgrzewaj. Myślę, że nie ma znaczenia aromat, dodawałam jeden i drugi i nie zauważyłam różnicy w masie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jo_anna1, post: 1421167, member: 16552"] Rusałko, ja cukier puder początkowo przesiewałam. Spróbuj moze jeszcze zrobić tak: zagotuj w garnku wodę, zdejmij ja z ognia i już nie podgrzewaj. Do garnka wstaw naczynie z namoczoną żelatyną i mieszając rozpuśc ją. Nie bój się tutaj nie przegrzejesz i nie zagotujesz masy. Czasami masa nie wychodzi bo jest za krótko żelatyna z glukozą podgrzana. Jak już dodasz do rozpuszczonej żelatyny glukozę i plantę to jeszcze tak dłuższą chwilę trzeba potrzymać w tej kapieli wodnej. Dopiero po zdjęciu z podgrzewania stopniowo dodawaj cukier puder i już nic nie podgrzewaj. Myślę, że nie ma znaczenia aromat, dodawałam jeden i drugi i nie zauważyłam różnicy w masie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom