Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Cinka" data-source="post: 1421402" data-attributes="member: 1716"><p>Trzeba pamietać jeszcze że różne cukry pudry mają w składzie różne przeciwzbrylacze - i to one może przeszkadzają czasami? Producenci nie zawsze podają skład cukru pudru - taki zupełnie bez dodatków jest Cukier polski z Tesco w folii - bardzo drobno zmielony. ale się zbryla w przechowywaniu.</p><p>Na wielu nie piszą nic, zadnego składu. Dziś zwróciłam uwagę na skład cukru pudru królewskiego i ten np jako antyzbrylacz ma podaną w składzie glukozę. Prócz glukozy podobno jako anyzbrylacz stosowana jest też skrobia i chyba coś jeszcze. Pytanie co i jak to ma wpływ na masę. </p><p>Warto chyba jednak trzymać się tych wypróbowanych cukrów.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Cinka, post: 1421402, member: 1716"] Trzeba pamietać jeszcze że różne cukry pudry mają w składzie różne przeciwzbrylacze - i to one może przeszkadzają czasami? Producenci nie zawsze podają skład cukru pudru - taki zupełnie bez dodatków jest Cukier polski z Tesco w folii - bardzo drobno zmielony. ale się zbryla w przechowywaniu. Na wielu nie piszą nic, zadnego składu. Dziś zwróciłam uwagę na skład cukru pudru królewskiego i ten np jako antyzbrylacz ma podaną w składzie glukozę. Prócz glukozy podobno jako anyzbrylacz stosowana jest też skrobia i chyba coś jeszcze. Pytanie co i jak to ma wpływ na masę. Warto chyba jednak trzymać się tych wypróbowanych cukrów. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom