Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AniaCz" data-source="post: 1465047" data-attributes="member: 50376"><p>Dziewczyny pozwolę sobie jeszcze raz zawrócić Wam głowę i prosić o poradę - czytam forum od początku tak jak poradziłyście i faktycznie dowiaduję się wielu przydatnych ciekawostek ale ze względu na to że czytać mogę tylko jak córa śpi idzie mi to mozolnie więc zaczęłam się bać że jednak nie zdążę przed jej urodzinkami. Dlatego bardzo proszę o poradę w trzech kwestiach:</p><p>1) czy żelatyna mielona która znajduje się w przepisie Illy to zwykła żelatyna spożywcza czy jakaś specjalna?</p><p>2) rozumiem że aby zrobić farbkę z barwnika (mam w proszku) należy go rozpuścić w kapce alkoholu tak? I czy potem muszę czymś przesmarować taką figurkę żeby kolor się trzymał? Pytam ponieważ chciałabym spróbować zrobić figurki a ze względu na brak doświadczenia wolałabym zrobić je z &quot;jednej masy&quot; i pomalować niż kleić małe elementy z mas o różnych kolorach.</p><p>3) Jak radzicie sobie z przesiewaniem cukru pudru? Chodzi mi konkretnie o taki w którym zrobiły się grudki. Ja na początku przesiewałam przez sitko mieszając w środku łyżką tak aby roztarły się te grudki o boki sitka ale strasznie długo mi to zajmowało. Potem kupiłam przesiewaczkę do mąki ale ona nie sprawdza się wcale te grudki wpadają pod nożyki i blokują cały mechanizm ostatnio nawet mi się rozpadł ten wiatraczek ale na szczęście mąż mi go naprawił.</p><p>Będę bardzo wdzięczna za informację i z góry przepraszam jeśli się powtarzam. Pozdrawiam was serdecznie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AniaCz, post: 1465047, member: 50376"] Dziewczyny pozwolę sobie jeszcze raz zawrócić Wam głowę i prosić o poradę - czytam forum od początku tak jak poradziłyście i faktycznie dowiaduję się wielu przydatnych ciekawostek ale ze względu na to że czytać mogę tylko jak córa śpi idzie mi to mozolnie więc zaczęłam się bać że jednak nie zdążę przed jej urodzinkami. Dlatego bardzo proszę o poradę w trzech kwestiach: 1) czy żelatyna mielona która znajduje się w przepisie Illy to zwykła żelatyna spożywcza czy jakaś specjalna? 2) rozumiem że aby zrobić farbkę z barwnika (mam w proszku) należy go rozpuścić w kapce alkoholu tak? I czy potem muszę czymś przesmarować taką figurkę żeby kolor się trzymał? Pytam ponieważ chciałabym spróbować zrobić figurki a ze względu na brak doświadczenia wolałabym zrobić je z "jednej masy" i pomalować niż kleić małe elementy z mas o różnych kolorach. 3) Jak radzicie sobie z przesiewaniem cukru pudru? Chodzi mi konkretnie o taki w którym zrobiły się grudki. Ja na początku przesiewałam przez sitko mieszając w środku łyżką tak aby roztarły się te grudki o boki sitka ale strasznie długo mi to zajmowało. Potem kupiłam przesiewaczkę do mąki ale ona nie sprawdza się wcale te grudki wpadają pod nożyki i blokują cały mechanizm ostatnio nawet mi się rozpadł ten wiatraczek ale na szczęście mąż mi go naprawił. Będę bardzo wdzięczna za informację i z góry przepraszam jeśli się powtarzam. Pozdrawiam was serdecznie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom