Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="AniaCz" data-source="post: 1465432" data-attributes="member: 50376"><p>Dziewczyny mam do was jeszcze jedno pytanie chodzi mi o ozdoby z tortu wyczytałam że niektóre z was robią ozdoby szybciej i przechowują w szczelnych pojemniczkach. Chciałabym zapytać czy takie ozdoby zrobione szybciej nadają się później do jedzenia czy nie robią się za twarde? - do urodzin córki mam jeszcze trzy tygodnie ale już chciałabym zacząć eksperymentować i spróbować zrobić ozdoby z tym że jestem pewno iż córka właśnie te ozdoby będzie chciała zjeść. Czy twardość ozdób będzie różna jeśli schowam je w suchym miejscu albo w lodówce? (w szczelnym pojemniku oczywiście). </p><p>A może jeśli przed nałożeniem ozdób na tort obłożony masą cukrową leciutko przesmaruję ich spód masą maślaną to zmiękną? Tylko jeśli ta masa wylezie spod ozdóbki to będzie brzydki efekt i pewnie zacznie się ślizgać jak masa zrobi się miękka.</p><p>Poradźcie mi proszę bo przerasta mnie przekopywanie się przez tyle stron forum przy tym moim małym urwisie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="AniaCz, post: 1465432, member: 50376"] Dziewczyny mam do was jeszcze jedno pytanie chodzi mi o ozdoby z tortu wyczytałam że niektóre z was robią ozdoby szybciej i przechowują w szczelnych pojemniczkach. Chciałabym zapytać czy takie ozdoby zrobione szybciej nadają się później do jedzenia czy nie robią się za twarde? - do urodzin córki mam jeszcze trzy tygodnie ale już chciałabym zacząć eksperymentować i spróbować zrobić ozdoby z tym że jestem pewno iż córka właśnie te ozdoby będzie chciała zjeść. Czy twardość ozdób będzie różna jeśli schowam je w suchym miejscu albo w lodówce? (w szczelnym pojemniku oczywiście). A może jeśli przed nałożeniem ozdób na tort obłożony masą cukrową leciutko przesmaruję ich spód masą maślaną to zmiękną? Tylko jeśli ta masa wylezie spod ozdóbki to będzie brzydki efekt i pewnie zacznie się ślizgać jak masa zrobi się miękka. Poradźcie mi proszę bo przerasta mnie przekopywanie się przez tyle stron forum przy tym moim małym urwisie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom