Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1496710" data-attributes="member: 90"><p>a zagniatałaś ją po tym leżakowaniu? Masę dobrze jest kilka razy pozagniatać trochę w czsie tego leżakowania-przynajmniej ja tak robię-zwłaszcza z kolorowymi, a już koniecznie przed położeniem na ciasto-staje się wtedy bardziej plastyczna. Żeby się nie lepiła ręce smaruję odrobiną planty a często też używam silikonowych rękawiczek. Jak masa jest dobrze wyrobiona i plastyczna bardzo ładnie się nakłada na tort, trzeba stopniowo i delikatnie przyklejać do boków, ona się świetnie układa i zakładki nie nie powstają.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1496710, member: 90"] a zagniatałaś ją po tym leżakowaniu? Masę dobrze jest kilka razy pozagniatać trochę w czsie tego leżakowania-przynajmniej ja tak robię-zwłaszcza z kolorowymi, a już koniecznie przed położeniem na ciasto-staje się wtedy bardziej plastyczna. Żeby się nie lepiła ręce smaruję odrobiną planty a często też używam silikonowych rękawiczek. Jak masa jest dobrze wyrobiona i plastyczna bardzo ładnie się nakłada na tort, trzeba stopniowo i delikatnie przyklejać do boków, ona się świetnie układa i zakładki nie nie powstają. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom