Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1496742" data-attributes="member: 90"><p>Tak, moja jest plastyczna od razu, czesem, jak zbyt ciepłej żelatyny dodam, to jst trochę zbyt rzadka i musi stężeć w lodówce, ale przeważnie daję już taką ścinającą się lekko i wtedy od razu po wyrobieniu z cukrem pudrem nadaje się do obłożenia tortu. Zauważyłam, że im chłodniesze płyny, tym mniej cukru pudru wchodzi.</p><p> I ja unikam wody przy zagniataniu, używam tylko planty do natłuszczenia dłoni i blatu. Kilku kropel wody dodaję jedynie do rozprowadzenia barwnika.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1496742, member: 90"] Tak, moja jest plastyczna od razu, czesem, jak zbyt ciepłej żelatyny dodam, to jst trochę zbyt rzadka i musi stężeć w lodówce, ale przeważnie daję już taką ścinającą się lekko i wtedy od razu po wyrobieniu z cukrem pudrem nadaje się do obłożenia tortu. Zauważyłam, że im chłodniesze płyny, tym mniej cukru pudru wchodzi. I ja unikam wody przy zagniataniu, używam tylko planty do natłuszczenia dłoni i blatu. Kilku kropel wody dodaję jedynie do rozprowadzenia barwnika. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom