Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pychotka12" data-source="post: 1531803" data-attributes="member: 52876"><p>Ja też kieruję się cenami w naszej cukierni i biorę zawsze trochę mniej.</p><p>Co prawda mam problem przy wycenie np. tak jak ostatnio formuła 1.</p><p>Bo u nas w cukierni takie rzeczy wyceniają indywidualnie a wiadomo oni mogą zrobić np. 2 kilo a mi wyjdzie 3 kilo.</p><p>Wtenczas liczę orientacyjnie cenę produktów i mnoże to razy 2.</p><p>Chociaż jak klienta jest zadowolona tak jak przy formule to zapłaciła więcej niż się umówiłyśmy.</p><p>Więc zależy to od rejonu, czy są w pobliżu dobre cukiernie i od klienta, jeden chce super tort za 50 zł. a drugi wie ile to czasu zajmuje i zapłaci uczciwie.</p><p>A my musimy też się szanować , nie można zawalać nocek za 20zł.</p><p>Sorry , że się tak rozpisałam, ale właśnie jestem po rozmowie z klientką typu super tort w niskiej cenie, </p><p>ale przecież nie zrobię jej tortu 4 kilo za 60zł, chyba ze sam biszkopt, normalnie aż mnie................</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pychotka12, post: 1531803, member: 52876"] Ja też kieruję się cenami w naszej cukierni i biorę zawsze trochę mniej. Co prawda mam problem przy wycenie np. tak jak ostatnio formuła 1. Bo u nas w cukierni takie rzeczy wyceniają indywidualnie a wiadomo oni mogą zrobić np. 2 kilo a mi wyjdzie 3 kilo. Wtenczas liczę orientacyjnie cenę produktów i mnoże to razy 2. Chociaż jak klienta jest zadowolona tak jak przy formule to zapłaciła więcej niż się umówiłyśmy. Więc zależy to od rejonu, czy są w pobliżu dobre cukiernie i od klienta, jeden chce super tort za 50 zł. a drugi wie ile to czasu zajmuje i zapłaci uczciwie. A my musimy też się szanować , nie można zawalać nocek za 20zł. Sorry , że się tak rozpisałam, ale właśnie jestem po rozmowie z klientką typu super tort w niskiej cenie, ale przecież nie zrobię jej tortu 4 kilo za 60zł, chyba ze sam biszkopt, normalnie aż mnie................ [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom