Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Vanilka" data-source="post: 1534081" data-attributes="member: 22824"><p>Czerwony i czarny to trudne kolory i trzeba je barwić co najmniej dzień przed, ja najczęściej jak np. potrzebuję kolor na czwartek to barwię już w poniedziałek i tak sobie leży masa i czeka, czasem przegnitę ją jeszcze raz czy dwa razy. Jeżeli po tym czasie okaże się, że masa kruszy się to dogniatam do czerwonej trochę masy różowej, a do czarnej jakiejś innej ciemniejszej (zielonej, niebieskiej, fioletowej) dzięki temu masa staje się plastyczna i można z nią pracować. Co do kropek to najważniejsze jest dokładnie rozprowadzić barwnik w wodzie i ja to robię tak, że wysypuję odpowiednią ilość barwnika na matę, dodaję troszkę wody, wkładam rękawiczki i palcem mieszam barwnik do czasu aż nie czuję żadnych grudek pod palcem. Potem zaczynam barwić masę.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Vanilka, post: 1534081, member: 22824"] Czerwony i czarny to trudne kolory i trzeba je barwić co najmniej dzień przed, ja najczęściej jak np. potrzebuję kolor na czwartek to barwię już w poniedziałek i tak sobie leży masa i czeka, czasem przegnitę ją jeszcze raz czy dwa razy. Jeżeli po tym czasie okaże się, że masa kruszy się to dogniatam do czerwonej trochę masy różowej, a do czarnej jakiejś innej ciemniejszej (zielonej, niebieskiej, fioletowej) dzięki temu masa staje się plastyczna i można z nią pracować. Co do kropek to najważniejsze jest dokładnie rozprowadzić barwnik w wodzie i ja to robię tak, że wysypuję odpowiednią ilość barwnika na matę, dodaję troszkę wody, wkładam rękawiczki i palcem mieszam barwnik do czasu aż nie czuję żadnych grudek pod palcem. Potem zaczynam barwić masę. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom