Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="joka" data-source="post: 1537165" data-attributes="member: 33662"><p>Ok, podaję : </p><p>4 żółtka ,1 jajko + 1/2 szkl . cukru ubić na parze ,później schłodzić w zimnej wodzie,</p><p>1 kostkę masła utrzeć ,na puch dodać po 1 łyżce masę jajeczną następnie dodaję 1,5 szkl . mleka w proszku /tego niebieskiego/na koniec dodaję 20 dag serka ,w oryginalnym przepisie jest serek homogenizowany waniliowy , ja zamieniłam go na mascarpone </p><p>A środek robię normalnie owoce sezonowe ,tu truskawki z galaretką na to bita śmietana z galaretką na koniec masa śmietankowo-waniliowa i cienki biszkopt i wszystko odwracam do góry nogami.</p><p>acha pierwszy biszkopt piekę z miską metalową w środku, tak aby upiekł się biszkopt z wydrążonym środkiem ,taka biszkoptowa miska ,którą wypełniam warstwowo. Mam nadzieję że opisałam to jasno .</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="joka, post: 1537165, member: 33662"] Ok, podaję : 4 żółtka ,1 jajko + 1/2 szkl . cukru ubić na parze ,później schłodzić w zimnej wodzie, 1 kostkę masła utrzeć ,na puch dodać po 1 łyżce masę jajeczną następnie dodaję 1,5 szkl . mleka w proszku /tego niebieskiego/na koniec dodaję 20 dag serka ,w oryginalnym przepisie jest serek homogenizowany waniliowy , ja zamieniłam go na mascarpone A środek robię normalnie owoce sezonowe ,tu truskawki z galaretką na to bita śmietana z galaretką na koniec masa śmietankowo-waniliowa i cienki biszkopt i wszystko odwracam do góry nogami. acha pierwszy biszkopt piekę z miską metalową w środku, tak aby upiekł się biszkopt z wydrążonym środkiem ,taka biszkoptowa miska ,którą wypełniam warstwowo. Mam nadzieję że opisałam to jasno . [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom