Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pychotka12" data-source="post: 1551845" data-attributes="member: 52876"><p>batoja ja osobiście używam tej ze sklepu jest tańsza u mnie 3zł za 100g, i nie zauważyłam różnicy jeśli chodzi o masę.</p><p>Od jekiegoś czasu dodaję do masy gliceryny, wydaje mi się, że masa jest jakby bardziej elastyczna, ale nie wiem czy to tylko dla mnie czy inni też tak mają.</p><p>Glicerynę zamawiałam na allegro spożywczą, nie byłam pewna co do tej z apteki.</p><p>Barwniki rozcieńczam wodą lub spirytusem (dozuję za pomoca strzykawki, musi być papka) jakieś 15-20n minut przed użyciem, żeby się fajnie rozpuściły. Ale czasami i tak zostają kropki , więc wtęczas trzeba dłużej zagniatać, minusem tego jest to ,że masa czym dłużej albo kilka razy zagniatana zmienia kolor ( robi się ciemniejszy). Gliceryną nie próbowałam, ale w sobotę robię torta to spróbuję.</p><p>Mam nadzieję , że napisałam w miarę zrozumiale.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pychotka12, post: 1551845, member: 52876"] batoja ja osobiście używam tej ze sklepu jest tańsza u mnie 3zł za 100g, i nie zauważyłam różnicy jeśli chodzi o masę. Od jekiegoś czasu dodaję do masy gliceryny, wydaje mi się, że masa jest jakby bardziej elastyczna, ale nie wiem czy to tylko dla mnie czy inni też tak mają. Glicerynę zamawiałam na allegro spożywczą, nie byłam pewna co do tej z apteki. Barwniki rozcieńczam wodą lub spirytusem (dozuję za pomoca strzykawki, musi być papka) jakieś 15-20n minut przed użyciem, żeby się fajnie rozpuściły. Ale czasami i tak zostają kropki , więc wtęczas trzeba dłużej zagniatać, minusem tego jest to ,że masa czym dłużej albo kilka razy zagniatana zmienia kolor ( robi się ciemniejszy). Gliceryną nie próbowałam, ale w sobotę robię torta to spróbuję. Mam nadzieję , że napisałam w miarę zrozumiale. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom