Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="agnik" data-source="post: 1559192" data-attributes="member: 40281"><p>Dziewczyny a powiedzcie tą glicerynę dajecie od razu do masy czy dopiero jak się okazuje że jest mało plastyczna?? Ile tego się daje ?? Bo jak na początku to rozumiem że miszam razem z rozpuszczoną żelatyną, glukozą, tłuszczem i cukrem, czy macie inny przepis na tą mase??</p><p></p><p>I druga sprawa dodawanie cmc. Mam ale jak rozpuściłam to w niewielkiej ilości wody (nie pamiętam ale wg przepisu na opakowaniu) to wyszedł mi taki zbity &quot;glutek&quot; więc nie było szans na dodanie do masy już zrobionej. I tu pytanie jak wyżej kiedy ją dodajecie i jak?? Podgrzewa się to jak żelatynę??</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agnik, post: 1559192, member: 40281"] Dziewczyny a powiedzcie tą glicerynę dajecie od razu do masy czy dopiero jak się okazuje że jest mało plastyczna?? Ile tego się daje ?? Bo jak na początku to rozumiem że miszam razem z rozpuszczoną żelatyną, glukozą, tłuszczem i cukrem, czy macie inny przepis na tą mase?? I druga sprawa dodawanie cmc. Mam ale jak rozpuściłam to w niewielkiej ilości wody (nie pamiętam ale wg przepisu na opakowaniu) to wyszedł mi taki zbity "glutek" więc nie było szans na dodanie do masy już zrobionej. I tu pytanie jak wyżej kiedy ją dodajecie i jak?? Podgrzewa się to jak żelatynę?? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom