Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lambethka" data-source="post: 1560988" data-attributes="member: 28224"><p>Z kazdej czekolady mozna zrobic ganache.Jednak najlepszy wychodzi z czekolady gorzkiej. Nie ma tez problemu z nalozeniem na niego bialej masy. Czekolada gorzka jest lepsza bo rownowazy slodkosc masy i kremow.</p><p>Zeby zrobic ganache do otynkowania tortu to nalezy rozpuscic 600 g czekolady w 400 g smietany do ubijania. Czekolade kroimi na male kawalki, wrzucamy do miski.Smietane mocno podgrzewamy -nawet moze zaczac bulgtac i wtedy zalewamy nia czekolade. Nalezy delikatnie potrzasnac miska by wszystkie kawalki czekolady byly zanurzone. Po kilku minutach mieszamy trzepaczka ale delikatnie i powoli zeby nie porobilo nam sie zbyt duzo pecherzykow powietrza <a href="http://www.frito.pl/obrazki/produkty/mini/Trzepaczka_stalowa_okragla,2149.jpg" target="_blank">http://www.frito.pl/obrazki/produkty/mini/...kragla,2149.jpg</a></p><p>jak masa bedzie miala konsystencje nutelli to wtedy tynkujemy tort. </p><p></p><p>Ganache do przelozenia robimy tak samo tylko zwiekszamy ilosc smietany. A gdy masa ostygnie to ubijamy mikserem na puch.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lambethka, post: 1560988, member: 28224"] Z kazdej czekolady mozna zrobic ganache.Jednak najlepszy wychodzi z czekolady gorzkiej. Nie ma tez problemu z nalozeniem na niego bialej masy. Czekolada gorzka jest lepsza bo rownowazy slodkosc masy i kremow. Zeby zrobic ganache do otynkowania tortu to nalezy rozpuscic 600 g czekolady w 400 g smietany do ubijania. Czekolade kroimi na male kawalki, wrzucamy do miski.Smietane mocno podgrzewamy -nawet moze zaczac bulgtac i wtedy zalewamy nia czekolade. Nalezy delikatnie potrzasnac miska by wszystkie kawalki czekolady byly zanurzone. Po kilku minutach mieszamy trzepaczka ale delikatnie i powoli zeby nie porobilo nam sie zbyt duzo pecherzykow powietrza [URL="http://www.frito.pl/obrazki/produkty/mini/Trzepaczka_stalowa_okragla,2149.jpg"]http://www.frito.pl/obrazki/produkty/mini/...kragla,2149.jpg[/URL] jak masa bedzie miala konsystencje nutelli to wtedy tynkujemy tort. Ganache do przelozenia robimy tak samo tylko zwiekszamy ilosc smietany. A gdy masa ostygnie to ubijamy mikserem na puch. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom