Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="batoja" data-source="post: 1573072" data-attributes="member: 53420"><p>Mam pewien problem....zresztą nie pierwszy i pewnie nie ostatni, ale jak zawsze liczę na wasze doświadczenie. </p><p>Otóż, jak uniknąć wnikania cukru pudru w masę podczas jej rozwałkowywania (szczególnie nieestetycznie wygląda to przy masach o żywych lub ciemnych kolorach). Zawsze używam cukru pudru do podsypywania blatu przy wałkowaniu masy i niestety często ten cukier przenosi się na zewnętrzną warstwę masy i tworzy nieładne plamy (powierzchnia masy nie jest wtedy jednolita). Mimo, że staram się usunąć ten cukier pędzlem, to niestety nie daje to efektu. A jak nie podsypię masy to przykleja się do blatu. Nie wiem jak można tego uniknąć...może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="batoja, post: 1573072, member: 53420"] Mam pewien problem....zresztą nie pierwszy i pewnie nie ostatni, ale jak zawsze liczę na wasze doświadczenie. Otóż, jak uniknąć wnikania cukru pudru w masę podczas jej rozwałkowywania (szczególnie nieestetycznie wygląda to przy masach o żywych lub ciemnych kolorach). Zawsze używam cukru pudru do podsypywania blatu przy wałkowaniu masy i niestety często ten cukier przenosi się na zewnętrzną warstwę masy i tworzy nieładne plamy (powierzchnia masy nie jest wtedy jednolita). Mimo, że staram się usunąć ten cukier pędzlem, to niestety nie daje to efektu. A jak nie podsypię masy to przykleja się do blatu. Nie wiem jak można tego uniknąć...może macie jakieś swoje sprawdzone sposoby? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Bottom