Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bumelka" data-source="post: 1579968" data-attributes="member: 34063"><p><strong>gosiqpol</strong> jeśli chodzi o tynk to robię go tak jak chyba większość z nas tzn.masło utarte do białości z cukrem pudrem + trochę soku z cytryny. Na kostkę masła daję ok.1/2 szkl. cukru. Tak długo ucieram aż aż naprawdę masa jest biała. Na koniec dodaję 2 łyżki wrzątku. Masę nakładam najpierw na górę tortu, potem na boki. Z dużym zapasem. Równam wszystko <a href="https://www.google.pl/search?q=przymiar+k%C4%85towy&espv=2&biw=1517&bih=741&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KaGJVc-4EuWV7AacoILACw&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#imgrc=7nfqgDGurzqbYM%253A%3BwFyOE1IIuE-lCM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.narzedziak24.pl%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F18288c1f9e03bd1241caeef317648c07%252F1%252F8%252F18952_2294_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.narzedziak24.pl%252Fprzymiar-katowy-metalowy-150mm.html%3B800%3B350" target="_blank">TAKIM</a> narzędziem aż wszystko jest równiutkie i do lodówki, najlepiej na całą noc. Przymiar pozwala uzyskać idealny kąt prosty. Po wyjęciu z lodówki sprawdzam <a href="https://www.google.pl/search?q=mini+poziomica&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=J6WJVfToLNCP7Ab4xYHYAw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1517&bih=741&dpr=0.9#imgrc=Hj6nmJRaeE1UsM%253A%3BKMmNsrs7Xa1C7M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.jula.pl%252Fglobalassets%252Fcatalog%252Fproductimages%252F160031.jpg%253Fwidth%253D1024%2526height%253D1024%2526scale%253Dboth%2526bgcolor%253Dwhite%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.jula.pl%252Fmini-poziomica-zmagnesem-mocujacym-160031%3B1024%3B1024" target="_blank">POZIOMICĄ</a> czy jest równo. Jeśli nie to równam jeszcze wierzch tortu i znowu do lodówki. Takie ceregiele robię tylko z tortami na wyjątkową okazję np. wesele</p><p><strong>anmatorka</strong> ostre ranciki to kwestia współpracy obu rąk. Jedną <a href="https://www.google.pl/search?q=packa+cukiernicza&espv=2&biw=1517&bih=741&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JKKJVabYKoPm7ga7nIOICw&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#imgrc=OeOm8HWUfxKUlM%253A%3BiVKmGs-6ZPCFAM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tortownia.pl%252Fsrc%252Fart%252Fduze%252Fpackabiala.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Fwww.tortownia.pl%252Fsklep%252C30%252CPME%252CPacka_cukiernicza.html%3B682%3B500" target="_blank">PACKĄ</a> gładzę po bokach ruchem lekko w górę. Tak aby spotkała się ona z <a href="https://www.google.pl/search?q=packa+cukiernicza&espv=2&biw=1517&bih=741&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JKKJVabYKoPm7ga7nIOICw&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#imgrc=CGSMMc6QDt5FGM%253A%3BdL6wYam2PMNQqM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.all4cakes.pl%252Fenvironment%252Fcache%252Fimages%252F0_0_productGfx_c26884428cf9c2e64f5bf36c1a9f7dfb.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.all4cakes.pl%252Fpl%252Fp%252FPacka-cukiernicza%252F194%3B448%3B211" target="_blank">PACKĄ</a> zaokrągloną w miejscu rancika. Robię to tak długo aż uzyskam zadowalający mnie kształt.Zaokrąglona packa gładzi wierzch tortu od środka do brzegu. Mam nadzieję, że pomogłam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bumelka, post: 1579968, member: 34063"] [B]gosiqpol[/B] jeśli chodzi o tynk to robię go tak jak chyba większość z nas tzn.masło utarte do białości z cukrem pudrem + trochę soku z cytryny. Na kostkę masła daję ok.1/2 szkl. cukru. Tak długo ucieram aż aż naprawdę masa jest biała. Na koniec dodaję 2 łyżki wrzątku. Masę nakładam najpierw na górę tortu, potem na boki. Z dużym zapasem. Równam wszystko [URL="https://www.google.pl/search?q=przymiar+k%C4%85towy&espv=2&biw=1517&bih=741&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=KaGJVc-4EuWV7AacoILACw&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#imgrc=7nfqgDGurzqbYM%253A%3BwFyOE1IIuE-lCM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.narzedziak24.pl%252Fmedia%252Fcatalog%252Fproduct%252Fcache%252F1%252Fimage%252F18288c1f9e03bd1241caeef317648c07%252F1%252F8%252F18952_2294_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.narzedziak24.pl%252Fprzymiar-katowy-metalowy-150mm.html%3B800%3B350"]TAKIM[/URL] narzędziem aż wszystko jest równiutkie i do lodówki, najlepiej na całą noc. Przymiar pozwala uzyskać idealny kąt prosty. Po wyjęciu z lodówki sprawdzam [URL="https://www.google.pl/search?q=mini+poziomica&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=J6WJVfToLNCP7Ab4xYHYAw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1517&bih=741&dpr=0.9#imgrc=Hj6nmJRaeE1UsM%253A%3BKMmNsrs7Xa1C7M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.jula.pl%252Fglobalassets%252Fcatalog%252Fproductimages%252F160031.jpg%253Fwidth%253D1024%2526height%253D1024%2526scale%253Dboth%2526bgcolor%253Dwhite%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.jula.pl%252Fmini-poziomica-zmagnesem-mocujacym-160031%3B1024%3B1024"]POZIOMICĄ[/URL] czy jest równo. Jeśli nie to równam jeszcze wierzch tortu i znowu do lodówki. Takie ceregiele robię tylko z tortami na wyjątkową okazję np. wesele [B]anmatorka[/B] ostre ranciki to kwestia współpracy obu rąk. Jedną [URL="https://www.google.pl/search?q=packa+cukiernicza&espv=2&biw=1517&bih=741&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JKKJVabYKoPm7ga7nIOICw&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#imgrc=OeOm8HWUfxKUlM%253A%3BiVKmGs-6ZPCFAM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tortownia.pl%252Fsrc%252Fart%252Fduze%252Fpackabiala.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Fwww.tortownia.pl%252Fsklep%252C30%252CPME%252CPacka_cukiernicza.html%3B682%3B500"]PACKĄ[/URL] gładzę po bokach ruchem lekko w górę. Tak aby spotkała się ona z [URL="https://www.google.pl/search?q=packa+cukiernicza&espv=2&biw=1517&bih=741&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JKKJVabYKoPm7ga7nIOICw&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#imgrc=CGSMMc6QDt5FGM%253A%3BdL6wYam2PMNQqM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.all4cakes.pl%252Fenvironment%252Fcache%252Fimages%252F0_0_productGfx_c26884428cf9c2e64f5bf36c1a9f7dfb.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.all4cakes.pl%252Fpl%252Fp%252FPacka-cukiernicza%252F194%3B448%3B211"]PACKĄ[/URL] zaokrągloną w miejscu rancika. Robię to tak długo aż uzyskam zadowalający mnie kształt.Zaokrąglona packa gładzi wierzch tortu od środka do brzegu. Mam nadzieję, że pomogłam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom