Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 1595912" data-attributes="member: 151"><p>Mysz, ale tu nie trzeba znać języka, wszystko widać: <a href="https://www.flickr.com/photos/stupidtabby/6123916027/" target="_blank">https://www.flickr.com/photos/stupidtabby/6123916027/</a> Pieczesz dwa biszkopty, docinasz wg schematu, robisz masę, przekładasz tort, bitą śmietaną z zewnątrz smarujesz, oczy robisz z biszkoptów, szczegóły z roztopionej czekolady, lub pisak Oetkera kup lukrowy i to wszystko. Możesz też najpierw przełożyć biszkopty masą, schłodzić je przez noc z lodówce i wtedy przyciąć, ten sposób jest nawet lepszy, bo będzie równiej, tylko trzeba zaplanować wcześniej, bo nieschłodzony tort nie będzie się dobrze przycinał.</p><p></p><p>EDIT: masę możesz zrobić jak Beata wyżej napisała, tu masz proporcje, tylko truskawki zastąp zmiksowanymi wiśniami: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513</a> Tylko wtedy już musisz najpierw przełożyć te biszkopty, schłodzić przez noc i dopiero docinać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 1595912, member: 151"] Mysz, ale tu nie trzeba znać języka, wszystko widać: [URL="https://www.flickr.com/photos/stupidtabby/6123916027/"]https://www.flickr.com/photos/stupidtabby/6123916027/[/URL] Pieczesz dwa biszkopty, docinasz wg schematu, robisz masę, przekładasz tort, bitą śmietaną z zewnątrz smarujesz, oczy robisz z biszkoptów, szczegóły z roztopionej czekolady, lub pisak Oetkera kup lukrowy i to wszystko. Możesz też najpierw przełożyć biszkopty masą, schłodzić je przez noc z lodówce i wtedy przyciąć, ten sposób jest nawet lepszy, bo będzie równiej, tylko trzeba zaplanować wcześniej, bo nieschłodzony tort nie będzie się dobrze przycinał. EDIT: masę możesz zrobić jak Beata wyżej napisała, tu masz proporcje, tylko truskawki zastąp zmiksowanymi wiśniami: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24513[/URL] Tylko wtedy już musisz najpierw przełożyć te biszkopty, schłodzić przez noc i dopiero docinać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom