Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 1607397" data-attributes="member: 16068"><p><a href="https://m.youtube.com/watch?v=6WrZDDAEsP0" target="_blank">Tu link</a></p><p></p><p>Kadarma, sprobuj moze zrobic candy glass, sugar glass (na you tube sa filmiki), </p><p>Robilam takie &quot;szklo&quot; do polamania do dekoracji tortu Elza Frozen.</p><p>O ile pamietam z glowy....</p><p>Rozpuszczasz cukier, dodajesz syropu (np golden, ale wtedy podbarwi &quot;szklo&quot; na zolto, syropu kukurydzianego albo z agawy, im bardziej bezbarwny tym lepszy)</p><p>Dodac mozna cream of tartar czyli winian potasu. </p><p>Dodac ciut barwnika niebieskiego.</p><p></p><p>Wylac mase na silikonowa mate starajac sie nadac polkolisty ksztalt.</p><p>A gdy masa zacznie tezec (karmel bedzie elastyczny ale juz nie bedzie splywac to poloz mate na czyms jak gruby walek albo butelka od szampana, zrolowany recznik, zeby szybka wygiela sie w luk.</p><p>Uwaga, bo gdy poczekasz za dlugo to szyba peknie bo dosyc szybko twardnieje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 1607397, member: 16068"] [URL="https://m.youtube.com/watch?v=6WrZDDAEsP0"]Tu link[/URL] Kadarma, sprobuj moze zrobic candy glass, sugar glass (na you tube sa filmiki), Robilam takie "szklo" do polamania do dekoracji tortu Elza Frozen. O ile pamietam z glowy.... Rozpuszczasz cukier, dodajesz syropu (np golden, ale wtedy podbarwi "szklo" na zolto, syropu kukurydzianego albo z agawy, im bardziej bezbarwny tym lepszy) Dodac mozna cream of tartar czyli winian potasu. Dodac ciut barwnika niebieskiego. Wylac mase na silikonowa mate starajac sie nadac polkolisty ksztalt. A gdy masa zacznie tezec (karmel bedzie elastyczny ale juz nie bedzie splywac to poloz mate na czyms jak gruby walek albo butelka od szampana, zrolowany recznik, zeby szybka wygiela sie w luk. Uwaga, bo gdy poczekasz za dlugo to szyba peknie bo dosyc szybko twardnieje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowa do dekoracji tortów i nie tylko - reaktywacja
Top
Bottom