Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowo-żelatynowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hichotka" data-source="post: 366313" data-attributes="member: 298"><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"><strong>Masa cukrowo-żelatynowa do lepienia ozdób na tort:</strong></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1 płaska łyżeczka galaretki </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1 płaska łyżeczka żelatyny </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">1 łyżka glukozy </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">kilka łyżek przesianego cukru pudru </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">odrobina mąki ziemniaczanej </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">ewentualnie barwniki spożywcze </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Studzimy. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Do miseczki wsypujemy glukozę i cukier puder - wlewamy trochę galaretki i zagniatamy tak jak na makaron.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Dobrze i długo wyrabiamy.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Z tak wyrobionego ciasta odrywamy kawałki i cieniutko je rozwałkowujemy - koniecznie podsypująć mąką ziemniaczaną. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Wykrawamy krążki i zwijamy np. w ruloniki nadając kształt płatka róży i w ten sposób formujemy np. różę. </span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">Układamy je delikatnie na papierze i zostawiamy, aż wyschną.</span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'"></span></p><p><span style="font-family: 'Century Gothic'">[ATTACH=full]770[/ATTACH]</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hichotka, post: 366313, member: 298"] [FONT=Century Gothic][B]Masa cukrowo-żelatynowa do lepienia ozdób na tort:[/B] 1 płaska łyżeczka galaretki 1 płaska łyżeczka żelatyny 1 łyżka glukozy kilka łyżek przesianego cukru pudru odrobina mąki ziemniaczanej ewentualnie barwniki spożywcze Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Studzimy. Do miseczki wsypujemy glukozę i cukier puder - wlewamy trochę galaretki i zagniatamy tak jak na makaron. Dobrze i długo wyrabiamy. Z tak wyrobionego ciasta odrywamy kawałki i cieniutko je rozwałkowujemy - koniecznie podsypująć mąką ziemniaczaną. Wykrawamy krążki i zwijamy np. w ruloniki nadając kształt płatka róży i w ten sposób formujemy np. różę. Układamy je delikatnie na papierze i zostawiamy, aż wyschną. [ATTACH=full]770[/ATTACH][/FONT] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa cukrowo-żelatynowa
Top
Bottom