Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa kokosowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="szuwarek" data-source="post: 403471" data-attributes="member: 916"><p>dobra do przełożenia ciasta kruchego, bajaderkowych zawijańców i na chwilę czarnego chumoru</p><p></p><p>3 białka</p><p>250 g wiórków kokosowych</p><p>220 g cukru</p><p>500 ml słodkiej śmietanki 12% ( ja dałam uht )</p><p></p><p>- cukier, śmietankę i wiórki włożyć do rondelka i gotować na małym ogniu 10 min ( do prawie całkowitego odparowania śmietanki ), wystudzić</p><p>- do ostudzonych wiórków dodać ubite na sztywno białka ( ewentualnie można dodać jeszcze pokrojone drobno morele, rodzynki, łyżkę dobrego alkoholu )</p><p>- zapiekać z wybranym ciastem</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="szuwarek, post: 403471, member: 916"] dobra do przełożenia ciasta kruchego, bajaderkowych zawijańców i na chwilę czarnego chumoru 3 białka 250 g wiórków kokosowych 220 g cukru 500 ml słodkiej śmietanki 12% ( ja dałam uht ) - cukier, śmietankę i wiórki włożyć do rondelka i gotować na małym ogniu 10 min ( do prawie całkowitego odparowania śmietanki ), wystudzić - do ostudzonych wiórków dodać ubite na sztywno białka ( ewentualnie można dodać jeszcze pokrojone drobno morele, rodzynki, łyżkę dobrego alkoholu ) - zapiekać z wybranym ciastem [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa kokosowa
Top
Bottom