Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa (maslano-merengowa)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elka" data-source="post: 317833" data-attributes="member: 1293"><p><em><span style="color: darkred">Masa (maslano-merengowa) </span></em></p><p><em>od cukiernika Lindy Sallywan </em></p><p><em></em></p><p><em>4 bialka </em></p><p><em>220 g cukru </em></p><p><em>szcypta soli </em></p><p><em>300 g masla dobrej jakosci </em></p><p><em>wanilia </em></p><p><em></em></p><p><em>Na bardzo wolnym ogniu grzac wode. Na takiej leniwej kapieli wodnej grzac bialka z cukrem i sola, ciagle mieszajac,pokad cukier roztopi sie w bialkach. Zdjac z kapieli wodnej, ostudzic i ubic bialka. Kiedy bialka powieksza sie w 2-2,5 razy, zaczac dodawac miekkie maslo po troszeczku Ciagle ubijac. Aromatyzowac wanilia. Bardzo lekki i puszysty krem, doskonale sie nadaje do ozdabiania Nie trzeba bac sie surowych jajek, bo na kapieli wodnej one osiagaja b.wysoka t-re. 80 i wiecej</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elka, post: 317833, member: 1293"] [i][COLOR=darkred]Masa (maslano-merengowa) [/COLOR] od cukiernika Lindy Sallywan 4 bialka 220 g cukru szcypta soli 300 g masla dobrej jakosci wanilia Na bardzo wolnym ogniu grzac wode. Na takiej leniwej kapieli wodnej grzac bialka z cukrem i sola, ciagle mieszajac,pokad cukier roztopi sie w bialkach. Zdjac z kapieli wodnej, ostudzic i ubic bialka. Kiedy bialka powieksza sie w 2-2,5 razy, zaczac dodawac miekkie maslo po troszeczku Ciagle ubijac. Aromatyzowac wanilia. Bardzo lekki i puszysty krem, doskonale sie nadaje do ozdabiania Nie trzeba bac sie surowych jajek, bo na kapieli wodnej one osiagaja b.wysoka t-re. 80 i wiecej[/i] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa (maslano-merengowa)
Top
Bottom