Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
masa orzechowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 862463" data-attributes="member: 90"><p>może być masło roślinne( ja używam najczęściej margaryny Bielskiej), </p><p>dawno nie robiłam tej masy więc nie pamiętam ile dokładnie jej wychodzi, ale powinno wystarczyć do przełożenia 3 blatów ( ale to jeszcze zależy jak duże będą blaty i jak grubo będziesz smarować). Co do nasączenia, to może kawowy poncz? Nie wiem, nigdy nie używam tej masy do tortów. Najczęściej robię ją do ciast typu szarlotka królewska ( biszkoptowe albo kruche z jabłkami, wówczas nie nasączam niczym no i wykładam całą masę jako jedną warstwę.)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 862463, member: 90"] może być masło roślinne( ja używam najczęściej margaryny Bielskiej), dawno nie robiłam tej masy więc nie pamiętam ile dokładnie jej wychodzi, ale powinno wystarczyć do przełożenia 3 blatów ( ale to jeszcze zależy jak duże będą blaty i jak grubo będziesz smarować). Co do nasączenia, to może kawowy poncz? Nie wiem, nigdy nie używam tej masy do tortów. Najczęściej robię ją do ciast typu szarlotka królewska ( biszkoptowe albo kruche z jabłkami, wówczas nie nasączam niczym no i wykładam całą masę jako jedną warstwę.) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
masa orzechowa
Top
Bottom