Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa pomarańczowa do mazurków.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Beata71" data-source="post: 277342" data-attributes="member: 1254"><p><strong>Masa pomarańczowa Nelli Rubinstein</strong>, "Kuchnia Nelli", wyd. 1990r.</p><p></p><p>2 pomarańcze</p><p>1 cytryna</p><p>225 g cukru</p><p></p><p>Pomarańcze i cytrynę pokroić w plasterki (skórki nie zdejmować ale usunąć pestki). Plasterki miksować aż uzyskają konsystencję papki. Przełożyć do ciężkiego rondla, dodać cukru i gotować na małym ogniu ok. 30 min., aż masa zrobi sie gęsta i błyszcząca. Wyłożyć ją na kawałek świeżo upieczonego, jeszcze ciepłego ciasta. Mazurek odstawić by ostygł.</p><p></p><p></p><p>Ta ilość wystarczyła mi na wypełnienie kruchego ciasta upieczonego w formie do tarty o śr. 25 cm i brzegu o wys. 3 cm.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Beata71, post: 277342, member: 1254"] [B]Masa pomarańczowa Nelli Rubinstein[/B], "Kuchnia Nelli", wyd. 1990r. 2 pomarańcze 1 cytryna 225 g cukru Pomarańcze i cytrynę pokroić w plasterki (skórki nie zdejmować ale usunąć pestki). Plasterki miksować aż uzyskają konsystencję papki. Przełożyć do ciężkiego rondla, dodać cukru i gotować na małym ogniu ok. 30 min., aż masa zrobi sie gęsta i błyszcząca. Wyłożyć ją na kawałek świeżo upieczonego, jeszcze ciepłego ciasta. Mazurek odstawić by ostygł. Ta ilość wystarczyła mi na wypełnienie kruchego ciasta upieczonego w formie do tarty o śr. 25 cm i brzegu o wys. 3 cm. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa pomarańczowa do mazurków.
Top
Bottom