Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa z ajerkoniakiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 250535" data-attributes="member: 151"><p>Podstawą tej masy jest creme patissiere na który przepis jest tutaj: <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20358" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20358</a> Gotowy krem odstawiamy do całkowitego wystudzenia i potem dodajemy stopniowo cały czas miksując mikserem 100 ml ajerkoniaku,można dodać trochę więcej jeśli ma być mocniejsze ale wtedy nalezy użyć odpowiednio mniej mleka żeby zanadto nie rozrzedzić masy.</p><p>Masą tą nadziewałam pączki(po usmażeniu) ale nadaje się też do babeczek i ciast tak jak podstawowy creme patissiere.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 250535, member: 151"] Podstawą tej masy jest creme patissiere na który przepis jest tutaj: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20358"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=20358[/URL] Gotowy krem odstawiamy do całkowitego wystudzenia i potem dodajemy stopniowo cały czas miksując mikserem 100 ml ajerkoniaku,można dodać trochę więcej jeśli ma być mocniejsze ale wtedy nalezy użyć odpowiednio mniej mleka żeby zanadto nie rozrzedzić masy. Masą tą nadziewałam pączki(po usmażeniu) ale nadaje się też do babeczek i ciast tak jak podstawowy creme patissiere. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Masy i kremy, nie tylko do tortów
Masa z ajerkoniakiem
Top
Bottom