Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Masło bazyliowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 931675" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis zaczerpnięty od Agnieszki Kręglickiej. Robiłam je kilka razy i spokojnie mogę polecić, tym bardziej, że ma dość wszechstronne zastosowanie.<strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Składniki</strong></p><p>kostka świeżego masła</p><p>2 utarte ząbki czosnku</p><p>skórka otarta ze sparzonej cytryny (tylko żółta)</p><p>2 garście dorodnych liści bazylii</p><p></p><p>Bazylię umyć i dobrze osuszyć. Układać listki jeden na drugim, zwijać w ciasny rulonik i kroić bardzo ostrym nożem w paseczki. Miękkie masło rozetrzeć łyżką i dokładnie wymieszać z czosnkiem, skórką otartą z cytryny i pokrojoną bazylią. Zawinąć masło w folię spożywczą, formując wałek i schłodzić w lodówce lub zamrozić. Kroić w plastry i kłaść na pieczoną lub smażoną rybę, kotlety schabowe, warzywa lub po prostu podawać do chleba.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 931675, member: 10341"] Przepis zaczerpnięty od Agnieszki Kręglickiej. Robiłam je kilka razy i spokojnie mogę polecić, tym bardziej, że ma dość wszechstronne zastosowanie.[B] Składniki[/B] kostka świeżego masła 2 utarte ząbki czosnku skórka otarta ze sparzonej cytryny (tylko żółta) 2 garście dorodnych liści bazylii Bazylię umyć i dobrze osuszyć. Układać listki jeden na drugim, zwijać w ciasny rulonik i kroić bardzo ostrym nożem w paseczki. Miękkie masło rozetrzeć łyżką i dokładnie wymieszać z czosnkiem, skórką otartą z cytryny i pokrojoną bazylią. Zawinąć masło w folię spożywczą, formując wałek i schłodzić w lodówce lub zamrozić. Kroić w plastry i kłaść na pieczoną lub smażoną rybę, kotlety schabowe, warzywa lub po prostu podawać do chleba. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Masło bazyliowe
Top
Bottom