Żródło - GW - Agnieszka Kręglicka Wyd. Agora
Składniki
30 dkg kurek
1/3 szklanki martini dry (lub innego wytrawnego białego wina)
łyżka masła
1 cebula pokrojona w kostkę
3 posiekane ząbki czosnku
1/2 kostki masła
sól, pieprz, chili
Na łyżce masła podsmażyć kurki z cebulą i czosnkiem, dusić z winem, aż grzyby zmiękną, a sos odparuje.
Ostudzić. Zmiksować z masłem, schłodzić. Podawać do pieczywa i krakersów.
Składniki
30 dkg kurek
1/3 szklanki martini dry (lub innego wytrawnego białego wina)
łyżka masła
1 cebula pokrojona w kostkę
3 posiekane ząbki czosnku
1/2 kostki masła
sól, pieprz, chili
Na łyżce masła podsmażyć kurki z cebulą i czosnkiem, dusić z winem, aż grzyby zmiękną, a sos odparuje.
Ostudzić. Zmiksować z masłem, schłodzić. Podawać do pieczywa i krakersów.