Masło grzybowe

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Żródło - GW - Agnieszka Kręglicka Wyd. Agora

Składniki
30 dkg kurek
1/3 szklanki martini dry (lub innego wytrawnego białego wina)
łyżka masła
1 cebula pokrojona w kostkę
3 posiekane ząbki czosnku
1/2 kostki masła
sól, pieprz, chili

Na łyżce masła podsmażyć kurki z cebulą i czosnkiem, dusić z winem, aż grzyby zmiękną, a sos odparuje.
Ostudzić. Zmiksować z masłem, schłodzić. Podawać do pieczywa i krakersów.


 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
PS. Zapomniałam dodać, że podczas duszenia kurek należy dodać do smaku soli, pieprzu i chili, odrobinę lub szczyptę, zależnie od tego jak ostre lubimy potrawy.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy