Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek bośniacki-dobry sposób na wykorzystanie białek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 94342" data-attributes="member: 151"><p>11 białek ubić ze szczyptą soli na sztywno,dodawać następnie stopniowo 25 dkg cukru pudru i cukier waniliowy aż piana będzie lśniąca.Wmieszać ok.25 dkg bakalii w/g uznania(u mnie to najczęściej migdały i orzechy,czasem też trochę daktyli)i 10 dkg gorzkiej czekolady w malutkich kawałkach.Wyłożyć najlepiej na wafel rozsmarować i piec ok.40 min. w 160 stopniach.Można później pokryć lukrem czekoladowym lub lepiej nitkami roztopionej gorzkiej czekolady.</p><p></p><p>EDIT: przepis znaleziony w zeszycie cioci mojego męża z dopiskiem, że pochodzi z magazynu &quot;Ty i Ja&quot;.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 94342, member: 151"] 11 białek ubić ze szczyptą soli na sztywno,dodawać następnie stopniowo 25 dkg cukru pudru i cukier waniliowy aż piana będzie lśniąca.Wmieszać ok.25 dkg bakalii w/g uznania(u mnie to najczęściej migdały i orzechy,czasem też trochę daktyli)i 10 dkg gorzkiej czekolady w malutkich kawałkach.Wyłożyć najlepiej na wafel rozsmarować i piec ok.40 min. w 160 stopniach.Można później pokryć lukrem czekoladowym lub lepiej nitkami roztopionej gorzkiej czekolady. EDIT: przepis znaleziony w zeszycie cioci mojego męża z dopiskiem, że pochodzi z magazynu "Ty i Ja". [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek bośniacki-dobry sposób na wykorzystanie białek
Top
Bottom