Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek cygan wg Figi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 94361" data-attributes="member: 151"><p>Mazurek CYGAN ( wg. starej receptury)</p><p>przepis wyciety z gazety , jakiej i kiedy - nie wiem!!!</p><p></p><p>sklad:4 jaja,20 dag cukru pudru, 10 dag maki,</p><p>po pol lyzeczki : startej skorki pomaranczowej</p><p>galki muszk</p><p>mielonego cynamonu</p><p>10 dag rodzynkow , 10 dag migdalow , 10 dag suszonych sliwek</p><p>10 dag suszonych jablek lub moreli</p><p>2 wafle do wylozenia blachy</p><p>praca: jaja ukrecic z cukrem do bialosci</p><p>wsypac po trochu make , ucierajac non stop</p><p>zalac wrzatkiem migdaly , zdjac skorke , posiekac</p><p>rodzynki namoczyc w rumie lub koniaku</p><p>wsypac do ciasta rodzynki migdaly pokrojone w paseczki sliwki i jablka</p><p>pomieszac</p><p>nakladac grubo na prostokatna blache wylozona waflami</p><p>piec w srednio goracym piekarniku 30 min.</p><p>skoro sie zrumieni - wyjac</p><p></p><p>Źródło: <a href="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21526314&a=21526545" target="_blank">http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...6314&a=21526545</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 94361, member: 151"] Mazurek CYGAN ( wg. starej receptury) przepis wyciety z gazety , jakiej i kiedy - nie wiem!!! sklad:4 jaja,20 dag cukru pudru, 10 dag maki, po pol lyzeczki : startej skorki pomaranczowej galki muszk mielonego cynamonu 10 dag rodzynkow , 10 dag migdalow , 10 dag suszonych sliwek 10 dag suszonych jablek lub moreli 2 wafle do wylozenia blachy praca: jaja ukrecic z cukrem do bialosci wsypac po trochu make , ucierajac non stop zalac wrzatkiem migdaly , zdjac skorke , posiekac rodzynki namoczyc w rumie lub koniaku wsypac do ciasta rodzynki migdaly pokrojone w paseczki sliwki i jablka pomieszac nakladac grubo na prostokatna blache wylozona waflami piec w srednio goracym piekarniku 30 min. skoro sie zrumieni - wyjac Źródło: [URL="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21526314&a=21526545"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...6314&a=21526545[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek cygan wg Figi
Top
Bottom