Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek cytrynowy wg Figi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 94363" data-attributes="member: 151"><p>przepis z ksiazki "Porady Babuni czyli o urokach zycia w dworku polskim"</p><p>Autorzy Ewa i Andrzej Zielinscy</p><p></p><p>" utrzec skorke z 1 cytryny</p><p>cytryne ugotowac i przez sito przetrzec</p><p>dodac szklanke cukru</p><p>dodac 6 zoltek ale po jednym na przemian z maka kartoflana( 1/2 szklanki)</p><p>utrzec wszystko , a na koncu piane ubita dodac lekko</p><p>i dodac obtarta skorke cytrynowa</p><p>lekko wymieszac i na wysmarowanej tluszczem blasze upiec na zloty kolor.</p><p>tak samo mozna robic pomaranczowy mazurek "</p><p>tyle cytat , ja robie wlasnie tak mazurek pomaranczowy</p><p>i ozdabiam jak nizej:</p><p>leje cieniutko polewe czekoladowa jak galazki</p><p>galazki tworza bukiet</p><p>platki migdalow to biale bazie</p><p>polowki orzechow pistacjowych(obranych starannie) to liscie zielone</p><p>biala polewa np. marcepanowa sluzy do esow floresow dookola w 3 rzadkach</p><p>i cienkim strumieniem rysuje tez kokarde do tej wiazki bazi</p><p>na pomaranczowym tle wyglada super</p><p></p><p>Źródło: <a href="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21526314&a=21526502" target="_blank">http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...6314&a=21526502</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 94363, member: 151"] przepis z ksiazki "Porady Babuni czyli o urokach zycia w dworku polskim" Autorzy Ewa i Andrzej Zielinscy " utrzec skorke z 1 cytryny cytryne ugotowac i przez sito przetrzec dodac szklanke cukru dodac 6 zoltek ale po jednym na przemian z maka kartoflana( 1/2 szklanki) utrzec wszystko , a na koncu piane ubita dodac lekko i dodac obtarta skorke cytrynowa lekko wymieszac i na wysmarowanej tluszczem blasze upiec na zloty kolor. tak samo mozna robic pomaranczowy mazurek " tyle cytat , ja robie wlasnie tak mazurek pomaranczowy i ozdabiam jak nizej: leje cieniutko polewe czekoladowa jak galazki galazki tworza bukiet platki migdalow to biale bazie polowki orzechow pistacjowych(obranych starannie) to liscie zielone biala polewa np. marcepanowa sluzy do esow floresow dookola w 3 rzadkach i cienkim strumieniem rysuje tez kokarde do tej wiazki bazi na pomaranczowym tle wyglada super Źródło: [URL="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21526314&a=21526502"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...6314&a=21526502[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek cytrynowy wg Figi
Top
Bottom