Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek czekoladowy Wydry
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 94357" data-attributes="member: 151"><p>Nie pamiętam, czy taki sam już był. Chyba większość przepisów na czekoladowy</p><p>uwzględnia śmietanę, akurat ale u mnie w domu z babci-prababci stosowało się</p><p>to, co poniżej:</p><p>Spód kruchy według znanych przepisów, cienki raczej</p><p>Polewa</p><p>12,5 dkg masła</p><p>12,5 dkg cukru</p><p>niepełna szklanka mleka czyli pewnie ok 200 ml</p><p>1 tabliczka czekolady GORZKIEJ</p><p>2,5 dkg kakao</p><p>Mleko + czekolada w kawałkach + cukier + masło + kakao</p><p>Gotujemy na małym ogniu. Kiedy osiągnie konsystencję odpowiednią (cokolwiek to</p><p>znaczy), polewamy i rozsmarowujemy na kruchym cieście. Pyszne - gorzkie a</p><p>jednocześnie słodkie. Można przybrać np migdałami, ale uważam, że najlepsze</p><p>jest samo w sobie.</p><p></p><p> Źródło: <a href="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21526314&a=21526590" target="_blank">http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...6314&a=21526590</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 94357, member: 151"] Nie pamiętam, czy taki sam już był. Chyba większość przepisów na czekoladowy uwzględnia śmietanę, akurat ale u mnie w domu z babci-prababci stosowało się to, co poniżej: Spód kruchy według znanych przepisów, cienki raczej Polewa 12,5 dkg masła 12,5 dkg cukru niepełna szklanka mleka czyli pewnie ok 200 ml 1 tabliczka czekolady GORZKIEJ 2,5 dkg kakao Mleko + czekolada w kawałkach + cukier + masło + kakao Gotujemy na małym ogniu. Kiedy osiągnie konsystencję odpowiednią (cokolwiek to znaczy), polewamy i rozsmarowujemy na kruchym cieście. Pyszne - gorzkie a jednocześnie słodkie. Można przybrać np migdałami, ale uważam, że najlepsze jest samo w sobie. Źródło: [URL="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=21526314&a=21526590"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...6314&a=21526590[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek czekoladowy Wydry
Top
Bottom