Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek kajmakowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 94350" data-attributes="member: 151"><p>1/2 litra mleka tłustego lub śmietany i 1/2 kg cukru gotować na niedużym ogniu</p><p>min.45 minut(może to trwać znacznie dłużej-nawet do 3 godzin).Mieszać często ale ostrożnie bo lubi wykipieć.kiedy kropla</p><p>spuszczona na zimny talerzyk będzie wypukła nierozlewająca się,a kolor będzie</p><p>lekko brązowy zestawić z ognia i dodać 10 dkg masła oraz 1 cukier</p><p>waniliowy.Utrzeć dokładnie ale krótko i wylać na spód z kruchego ciasta.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 94350, member: 151"] 1/2 litra mleka tłustego lub śmietany i 1/2 kg cukru gotować na niedużym ogniu min.45 minut(może to trwać znacznie dłużej-nawet do 3 godzin).Mieszać często ale ostrożnie bo lubi wykipieć.kiedy kropla spuszczona na zimny talerzyk będzie wypukła nierozlewająca się,a kolor będzie lekko brązowy zestawić z ognia i dodać 10 dkg masła oraz 1 cukier waniliowy.Utrzeć dokładnie ale krótko i wylać na spód z kruchego ciasta. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek kajmakowy
Top
Bottom