Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek pomarańczowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Margot" data-source="post: 1571267" data-attributes="member: 592"><p>To <a href="http://cookblog.pl/orkiszowy-mazurek-z-pasta-sezamowa-i-karobem/" target="_blank">ten przepis</a> sobie zapożyczyłam , spód jest pyszny , kruchy </p><p></p><p><strong>kruchy spód:</strong></p><p></p><p>1 szklanka mąki orkiszowej (dałam razową)</p><p>1/2 szklanki skrobi kukurydzianej</p><p>5 czubatych łyżek miękkiego oleju kokosowego</p><p>2-3 łyżki syropu z agawy</p><p>1/4 (lub nieco więcej w razie potrzeby) bardzo zimnej wody</p><p></p><p>Mąki przesiać do miski, dodać syrop z agawy i olej kokosowy. Rozetrzeć palcami tworząc drobne okruszki.</p><p>Wlać zimną wodę i zagnieść gładkie, elastyczne cisto, gdy ciasto nie jest zwarte dolać odrobinę zimnej wody.</p><p>Ciasto rozwałkować na grubość około 0,4cm. Wyciąć prostokąt o wymiarach mniej więcej 30×15 cm.</p><p>Z pozostałego ciasta, można zrobić ozdobny brzeg mazurka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.</p><p>Ciasto po nakłuwać widelcem. Piec około 15 minut w temperaturze 200&#186;C. Ostudzić.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Margot, post: 1571267, member: 592"] To [URL="http://cookblog.pl/orkiszowy-mazurek-z-pasta-sezamowa-i-karobem/"]ten przepis[/URL] sobie zapożyczyłam , spód jest pyszny , kruchy [B]kruchy spód:[/B] 1 szklanka mąki orkiszowej (dałam razową) 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej 5 czubatych łyżek miękkiego oleju kokosowego 2-3 łyżki syropu z agawy 1/4 (lub nieco więcej w razie potrzeby) bardzo zimnej wody Mąki przesiać do miski, dodać syrop z agawy i olej kokosowy. Rozetrzeć palcami tworząc drobne okruszki. Wlać zimną wodę i zagnieść gładkie, elastyczne cisto, gdy ciasto nie jest zwarte dolać odrobinę zimnej wody. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,4cm. Wyciąć prostokąt o wymiarach mniej więcej 30×15 cm. Z pozostałego ciasta, można zrobić ozdobny brzeg mazurka. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto po nakłuwać widelcem. Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Ostudzić. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek pomarańczowy
Bottom