Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek przekładany
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 485696" data-attributes="member: 1748"><p>[ATTACH=full]8608[/ATTACH]</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>3 szkl. mąki</p><p>1 kostka margaryny (250 g)</p><p>3 żółtka</p><p>1 szkl. cukru pudru</p><p>aromat waniliowy</p><p>2-3 łyżki śmietany</p><p></p><p>Wykończenie:</p><p>słoik powideł śliwkowych</p><p>bakalie</p><p>polewa</p><p></p><p>Zagnieść kruche ciasto, włożyć na min. 1 godz. do lodówki. Odłożyć niewielką część ciasta do zrobienia brzegu mazurka. Resztę podzielić na dwie części i rozwałkować na prostokątne placki. Na jednym ułożyć brzeg w formie paska lub wałeczka. Piec ok 20 min w temp. 220 st.C.</p><p>Wystudzone ciasto przełożyć powidłami. Wierzch polać lukrem lub polewą, ozdobić bakaliami.</p><p></p><p>Z tej porcji ciasta piekę zawsze 2 prostokąty w dużej prostokątnej blaszce podzielonej na pół.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 485696, member: 1748"] [ATTACH=full]8608[/ATTACH] Ciasto: 3 szkl. mąki 1 kostka margaryny (250 g) 3 żółtka 1 szkl. cukru pudru aromat waniliowy 2-3 łyżki śmietany Wykończenie: słoik powideł śliwkowych bakalie polewa Zagnieść kruche ciasto, włożyć na min. 1 godz. do lodówki. Odłożyć niewielką część ciasta do zrobienia brzegu mazurka. Resztę podzielić na dwie części i rozwałkować na prostokątne placki. Na jednym ułożyć brzeg w formie paska lub wałeczka. Piec ok 20 min w temp. 220 st.C. Wystudzone ciasto przełożyć powidłami. Wierzch polać lukrem lub polewą, ozdobić bakaliami. Z tej porcji ciasta piekę zawsze 2 prostokąty w dużej prostokątnej blaszce podzielonej na pół. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Mazurek przekładany
Top
Bottom